Odlučeno: Pročitajte kako će se odvijati nastava u Kantonu Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Odlučeno: Pročitajte kako će se odvijati nastava u Kantonu Sarajevo
Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Na današnjem sastanku u Ministarstvu nauke i obrazovanja u Kantonu Sarajevo donijeta je odluka kako će izgledati početak školske godine u vrijeme pandemije koronavirusa, odnosno prve dvije sedmice.

Naime, u škole će se od 1. septembra vratiti osnovci koji prate razrednu nastavu, tj. od prvog do četvrtog razreda

Kako je navedeno, u učionici će se moći nalaziti samo 15 učenika, a škole koje imaju manje učenika neće dijeliti đake u grupe.

Pola razreda će biti u školskim klupama, a druga polovina će nastavu pratiti online i dobijati nastavne materijale. Oni će se rotirati svake sedmice tako da i jedni i drugi pohađaju i tradicionalnu i online nastavu.

Učenici prvog razreda srednjih škola će u klupama biti samo prvi dan nove školske godine, a preostale dane u ove dvije isplanirane sedmice će nastavu pohađati online kao i svi ostali učenici osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja osim već pomenutih učenika koji prate razrednu nastavu.

Iz Ministarstva podvlače da će sve donesene odluke biti razmatrane svake dvije sedmice i da će na osnovu procjene epidemiološke slike biti donošene nove mjere.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije