Ministar Krivić poručio omladini: Bitno nam je čuti šta mladi žele

Radiosarajevo.ba
Ministar Krivić poručio omladini: Bitno nam je čuti šta mladi žele
Foto: Dž. K / Anis Krivić

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo danas obilježava Međunarodni dan mladih.

"Ove godine smo se odlučili da napravimo video, u kojem promovišemo mali dio uspješnih mladih ljudi, bilo da je riječ o sportu, takmičenjima iz nauke, preduzetništvu ili volonterizmu", kazao je ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS Anis Krivić.

On je mladim ljudima poručio da imaju prijatelja u institucijama Kantona Sarajevo, koje su uvijek otvorene za prijedloge, sugestije i kojima je jako bitno da čuju šta ustvari mladi žele i na koji način žele da im se pruži podrška, jer jedino saradnja između institucija i mladih može ispuniti zajedničke ciljeve, a to je bolje sutra.

"Nastavite da težite ka najvišim vrhovima, da osvajate i trudite se da budete što bolji, pa iako nekad na svom putu naiđete na prepreku pa padnete, bitno je ustati i nastaviti dalje. Ja, ministar mladih, vam obećavam, da ću činiti sve da zajedno uspijemo ostvariti što više za vaše i naše bolje sutra. Sretan Međunarodni dan mladih i nastavite da tražite i koristite prilike i talente koje imate kako bi bili što uspješniji, a mi smo tu da vam pomognemo u tome. Sretno", poručio je ministar Krivić, stoji u saopćenju Press službe KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije