Odgovor DF-a Konakoviću: On tvrdi da State Department laže

Radiosarajevo.ba
Odgovor DF-a Konakoviću: On tvrdi da State Department laže
Foto: Arhiv / Demokratska fronta

Kantonalni odbor Demokratske fronte Sarajevo poziva, kako su ga sami nazvali, lidera četvorke Elmedina Konakovića (NiP, SDP, NS, NBL) da prestane obmanjivati javnost s tvrdnjama da je izvještaj State Departmenta u kojem se Konaković pominje lično lažan.

"Konaković optužbama na račun DF-a i predsjednika Komšića želi skrenuti pažnju sa činjenice da ga je State Department označio kao političku figuru koja izražava antisemitska uvjerenja te širi homofobiju", saopćili su iz navedene kantonalne organizacije.

Dodali su kako Konaković i NiP bezuspješno pokušavaju kazati da State Department i DF ne govore istinu, a istina o NiP-u svima, prema navodima u dokumentu, je poznata.

"Omalovažavanje napora predsjednika Demokratske fronte Željka Komšića na putu Bosne i Hercegovine ka NATO savezu, o čemu su se svojevremeno pozitivno izjasnili i dužnosici Sjedinjenih Američkih Država, poput Matthew Palmera, Konakoviću i NiP-u neće pomoći u cilju prikrivanja antisemitskih uvjerenja", zaključuju u saopćenju.

Podsjetimo, Konaković je danas na svom Facebooku opet prozvao Željka Komšića, a u novom statusu je naveo da čelni čovjek Fronte danas, kada je trebalo da, prema njegovim riječima, vrišti zbog dogovora Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića u kojem se gasi potpuno priča o građanskoj BiH, lider DF-a bljuje vatru na NiP.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije