Konaković: Tužno je šta sebi radi Komšić, dobitnik Zlatnog ljiljana

Radiosarajevo.ba
Konaković: Tužno je šta sebi radi Komšić, dobitnik Zlatnog ljiljana
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Sa pressa u Sarajevu

Elmedin Konaković, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, delegat u Domu naroda Federacije BiH, opet se oglasio na društvenim mrežama, a u svojoj zadnjoj objavio u fokus je stavio lidera Demokratske fronte i člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

"Već dugo me uopšte ne mogu iznervirati nastupi i teorije Željka Komšića. Nova podla laž i optuživanje mene i NiP-a za antisemitizam i fašizam, tužakanje međunarodnoj zajednici, nivo su na koji se rijetko spusti neko od političara. Ja nekako ne mogu da budem ljut, više sam tužan zbog onoga što sebi radi dobitnik najvećeg ratnog priznanja. Zapetljan u kaljuži svojih prevara, ponižen od SDA više puta, a jučer finalno potpisanim sporazumom o 'legitimnim predstavnicima naroda', on mora negdje izbaciti svoju frustraciju. Logično mi je i da odabere nas jer je veliki broj razočaranih birača i članova upravo NiP vidio kao alternativu politici koju je promovisao Željko. Promovisao, a onda je prodavao za pozicije na koje je imenovao opet članove SDA", napisao je Konaković na Facebooku.

On je dodao da Željko Komšić danas, kada je trebalo da, prema njegovim riječima, vrišti zbog dogovora Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića u kojem se gasi potpuno priča o građanskoj BiH, lider DF-a bljuje vatru na NiP.

"Optuživao me čak i za neki narko kartel, kandidata za reisa kojeg je Islamska zajednica potvrdila nazivao nemoralnim, izmišljao različite laži, ali sad se baš spustio na dno političke kaljuže. Tužno je to, Željko, to heroji ne rade. Posmatram ovih nekoliko dana svu artiljeriju koju na nas ta koruptivna bratija ispaljuje, napišem poneki status, a NiP još se zvanično nije oglasio. Hoće, ubrzo", najavljuje lider navedene političke stranke.

Ističe i to kako je dobro što se nisu odmah oglasili iz razloga što su, podvlači on, iz svojih političkih rupa istrčali mnogi miševi i svi u jedan glas napali one kojih se najviše boje.

"Svima ćemo mi na crtu, dobit će šta su zaslužili! Samo sam zbog Komšića iskreno tužan. Nema ANP-a, na NATO putu smo otišli nekoliko koraka, unazad, Bakir i Čović stavili potpis na sporazum o 'legitimnim', na Drini se čuju ruske pjesme, državni nivo vlasti apsolutno kontrolišu Dodik i Čović. Paravan za smjenu Vlade KS je potpuno pao i sad se kao ovako vadite. Ali, našli ste na kome ćete se vaditi", zaključio je svoj status Elmedin Konaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije