Rigorozne mjere / Od ponoći u Sarajevu neće biti javnog gradskog prijevoza

20. 03. 2020. u 07:06:00 A. S.

Shares: 344

GRAS će u ponoć potpuno obustavlja javni gradski prevoz u prijestonici Bosne i Hercegovine. Stanovnicima Sarajeva tako će biti uskraćena vožnja tramvajima, trolejbusima i autobusima na svim gradskim linijama.

Rigorozna mjera dolazi s ciljem zaštite zdravlja građana i spriječavanja širenja COVID-19, a izrečena je na jučerašnjoj press konferenciji Federalnog štaba civilne zaštite povodom proglašenja stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa na području FBiH.

"GRAS će danas raditi čitav dan, a potom u ponoć obustavlja rad. Ostat će raditi taksi prevoznicima, a građanima je ostavljena mogućnost da se voze privatnim automobilima. Važno je naglasiti, da ni Trebevićka žičara također neće raditi, kao i svi autobusi Centrotransa", kazao je za Radiosarajevo.ba Fahrudin Solak, direktor FUCZ.

Fahrudin Solak - undefined

Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba: Fahrudin Solak

Na naše pitanje do kada će ove mjere biti na snazi, Solak je rekao:

"Ove mjera je na snazi do 31. marta, sa mogućnošću njenog produženja. Novu odluku možemo donijeti već sutra, ali će građani na vrijeme biti informirani. Važno je samo da budu disciplinirani i da bez prijeke potrebe ne izlaze iz svojih domova. To se posebno odnosi na naše građane starije životne dobi.

 

NEMA KOMENTARA