Obustavlja se saobraćaj zbog izgradnje kanalizacije: Gdje i kada?

Radiosarajevo.ba
Obustavlja se saobraćaj zbog izgradnje kanalizacije: Gdje i kada?
U sjeverozapadnim krajevima naše zemlje upozoravamo na ledenu kišu i savjetujemo maksimalno opreznu vožnju.

Na pojedinim dionicama vidljivost je smanjena zbog magle i niske oblačnosti, a izdvajamo magistralne puteve Bihać - Ključ i Bosanski Petrovac - Drvar, zatim šire područje Mrkonjić-Grada, Doboja i Foče, te dionice u višim predjelima. Na dionici Brod na Drini - GP Hum upozoravamo na učestale odrone i moguće snježne lavine.

I na ostalim putevima u našoj zemlji učestali su odroni zemlje i kamenja na kolovoz, a izdvajamo magistralne puteve: Jajce - Banja Luka, Konjic - Mostar - Doljani, Gornji Vakuf - Prozor - Jablanica, Novi Travnik - Nević Polje - Kaonik i Sarajevo - Foča, kao i regionalni put Travnik - Karanovac. Zbog oštećenja kolovoza usporeno se saobraća u mjestu Gašnica na magistralnom putu M-14.1 Bosanska Gradiška - Bosanska Dubica. Na regionalnom putu R-445 Kakanj - Visoko, zbog radova na uklanjanju mostovske konstrukcije u mjestu Ćatići, od 7 do 16 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prijelazima Bosanski Brod - Slavonski Brod i Orašje - Županja, tako da se na ovim prijelazima tokom dana povremeno saobraća usporeno.

"Molimo vozače da prilagode vožnju trenutnom stanju na putevima i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna za sve kategorije vozila", apeliraju iz BIHAMK-a.

KANTON SARAJEVO

- Zbog radova na izgradnji kanalizacije, večeras od ponoći do 05 sati ujutro, doći će do obustave saobraćaja u ulici Zvornička (od raskrsnice sa ulicom Topal Osman Paše do raskrsnice sa ulicom Azize Šaćirbegović).
- Zbog izvođenja sanacionih radova, usporeno se saobraća u ulicama: Sagrdžije, Rustempašina i Zvornička.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije