Danas bez minusa - šta nam meteorolozi najavljuju za naredna tri dana

Radiosarajevo.ba
Danas bez minusa - šta nam meteorolozi najavljuju za naredna tri dana
Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. Na jugu i istoku Hercegovine registrirana je kiša, a u sjeverozapadnom dijelu Bosne snijeg.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -4; Drvar i Ivan-sedlo -2; Bijeljina, Gradačac, Livno i Sokolac -1; Banja Luka, Bihać, Bugojno, Jajce, Srebrenica i Tuzla 0; Doboj, Prijedor, Sanski Most i Sarajevo 1; Zenica 2; Stolac 5; Trebinje 7; Mostar i Čapljina 8; Neum 9°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 948hPa, za 5 hPa je veći od normalnog i opada.

Bioprognoza: Slično kao u proteklom periodu, nakon prohladnog jutra temperature će porasti i bit će nešto ugodnije. Manje poteškoće u vidu glavobolje, nervoze, neraspoloženja, kod osjetljivih osoba moguće su pretežno zbog povećane naoblake i mjestimično tmurnog vremena. Preporučljivo je posvetiti pažnju odijevanju, osobito tokom jutarnjih sati.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Lokalno će pasti malo kiše u Hercegovini, a u zapadnom i sjeverozapadnom dijelu Bosne ujutro će padati i slab snijeg. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C. U Sarajevu oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka oko 5°C.

Subota: U većem dijelu Bosne pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini i u zapadnim područjima Bosne malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -4 do 0, na jugu zemlje od 3 do 6, a najviša dnevna temperatura zraka od 2 do 8, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni.

Nedjelja: U Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne, uz nešto više oblačnosti, na jugu može pasti malo kiše. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -4 do 0, na jugu zemlje od 3 do 6, a najviša dnevna temperatura zraka od 2 do 8, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni.

Ponedjeljak: U Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 3, na jugu zemlje od 3 do 6, a najviša dnevna temperatura zraka od 2 do 8, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije