Zbog utakmice na Koševu obustava saobraćaja

Radiosarajevo.ba
Zbog utakmice na Koševu obustava saobraćaja
Saobraćaj se na većini puteva u BiH ovoga jutra odvija bez dužih zastoja.
Kolovoz je pretežno suh, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Vozače molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.
 
Zbog radova na asfaltiranju, od 08 do 17 sati obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-445 Semizovac-Malešići (dionica: pružni prelaz Donja Vogošća-most na rijeci Bosni). Za vrijeme obustave, saobraćaj se preusmjerava na alternativne pravce.
 
Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Donji Vakuf-Bugojno, Ključ-Mrkonjić Grad, Bugojno-Novi Travnik, Prozor-Jablanica i Maglaj-Doboj.
 
Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. 
 
Zbog radova na području Hrvatske, na graničnim prelazima Orašje-Županja  i Bosanski Brod-Slavonski Brod vozila saobraćaju usporeno. Zbog nastupajućih vjerskih praznika (Svi Sveti i Dušni dan), do 02. 11. očekuje se pojačan promet vozila, tako da se vozačima preporučuje što manje korištenje ova dva prelaza. 

KANTON SARAJEVO

-Zbog održavanja fudbalske utakmice, danas u vremenu od 11 do 16:45 sati, doći će do obustave saobraćaja u ulici Patriotske Lige (obilaznica pored Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović Hase”) i ulici Betanija (od raskrsnice sa ulicom Alipašina do ulazne rampe za Pedijatrijsku kliniku KCUS).
 - Zbog izvođenja radova u ulici Obala Kulina bana (od spoja sa mostom Skenderija do spoja sa mostom Drvenija) zabranjen je saobraćaj u lijevoj traci u dozvoljenom smijeru kretanja, dok je druga draga slobodna za saobraćaj.
 - Zbog radova na rekonstrukciji vodovodne mreže od 08 do 17 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Komatin (od raskrsnice sa ulicom Hambina carina do raskrsnice sa ulicom Bostarići). Alternativni pravac za vrijeme obustave je: Komatin-Hambina carina-Brajkovac-Lipe-Komatin i obratno.
-Zbog izvođenja sanacionih radova, usporeno se saobraća u ulicama: Safeta Hadžića, Ćamila Sijarića, Očaktanum, Halilbašića, Sulejmana Omerovića Cara, Porodice Ribar,  Zvornička, Stolačka, Kraljice Jelene, Prijedorska, Zmaja od Bosne  i Kemal Begova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije