Oblačan i hladan dan pored nama u cijeloj BiH: Poznato i kada dolazi snijeg

1
Radiosarajevo.ba
Oblačan i hladan dan pored nama u cijeloj BiH: Poznato i kada dolazi snijeg
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme, ponegdje uz slabu rosulju.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Livno -2; Bugojno, Ivan-sedlo 0; Sarajevo-Bjelave, Tuzla 1; Sanski Most 2; Gradačac, Zenica 3; Bihać, Široki Brijeg 4; Grude 6; Mostar 7; Neum 10 stepeni; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 927 hPa, za 17 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Povremeno i ponegdje je moguća rosulja. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 3 do 8, na jugu do 12 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno. Dnevna temperatura oko 6 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Obzirom da će u unutrašnjosti preovladavati hladno i maglovito vrijeme većim dijelom dana, hronični bolesnici trebaju biti oprezniji, naročito astmatičari i osobe sa kardiovaskularnim problemima. Neophodno je reducirati kretanje, te povesti brigu o adekvatnom odijevanju i zaštiti od nižih temperatura. Danju će, uz blago zatopljenje, biti prikladnije za boravak na otvorenom, po mogućnosti van urbanih sredina. U Hercegovini malo ugodnije, uz umjereno sjeverno strujanje koje ne bi trebalo praviti veće probleme osjetljivim osobama.

Objavljena je prognoza za nedjelju i prvi dan naredne sedmice:

U nedjelju, 13.12.2020., oblačno u Bosni i sjeveru Hercegovine. U većem dijelu Hercegovine očekuje se razvedravanje sredinom dana. U Bosni u nizinama će padati slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C.

U ponedjeljak, 14.12.2020., u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima djelomično smanjenje oblačnosti. U većem dijelu Hercegovine vedro. Prije podne oblačno na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, a na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije