Objavljeni dodatni javni pozivi: Nova prilika za privrednike

2
Radiosarajevo.ba
Objavljeni dodatni javni pozivi: Nova prilika za privrednike
Foto: Vlada KS / Ministar Delić najavio

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo je u Godišnjem planu provođenja Programa razvoja male privrede za 2021. godinu strukturiralo 11 programa za koje je u proteklom periodu objavilo javne pozive s ciljem implementacije poticajnih sredstava u iznosu od 8.490.000 KM, koja su osigurana u Budžetu Kantona Sarajevo za ovu godinu.

Nakon izvršene detaljne analize implementacije planiranih budžetskih sredstava, po ranije objavljenim javnim pozivima iz ovog Godišnjeg plana, Vlada KS je na prijedlog Ministarstva privrede, a s ciljem povećanja stepena realizacije planiranih sredstava namijenjenih za poticaj razvoja subjekata male privrede sa sjedištem u Kantonu Sarajevo donijela Odluku o usvajanju Izmjena i dopuna Godišnjeg plana provođenja Programa razvoja male privrede za tekuću godinu na sjednici održanoj 02. novembra 2021. godine.

„Učinili smo dodatni napor kako bismo povećali obim finansijske podrške razvoju i stabilizaciji subjekata male privrede na području našeg kantona, te vođeni tim nastojanjima raspisali smo dva dodatna javna poziva za tri programa iz Godišnjeg plana provođenja Programa razvoja male privrede za 2021. godinu“, istakao je resorni ministar Adnan Delić.

Naglasio je i kako su ovi dodatni pozivi nova prilika privrednicima da ostvare pravo na grant poticajna sredstva.

S tim u vezi, Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo sačinilo je i provest će sljedeće javne pozive:

1. Javni poziv za dostavljanje prijava po osnovu Programa: “Poticaj za unaprjeđenje IT preduzetništva u svrhu zapošljavanja”; i

2. Javni poziv za odabir korisnika poticajnih sredstava po programima: „Refundiranje troškova tehnološke modernizacije, uvođenja/obnavljanja standarda kvaliteta i digitalizacije poslovanja“ i „Poticaj razvoja ženskog preduzetništva“.

Javni pozivi objavljeni su na web stranici Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, na linkovima:

https://mp.ks.gov.ba/aktuelno/konkursi/javni-poziv-za-odabir-korisnika-poticajnih-sredstava-po-programimarefundiranje i

https://mp.ks.gov.ba/aktuelno/konkursi/javni-poziv-za-dostavljanje- prijava-po-osnovu-programapoticaj-za-unaprijedenje-it

Napominjemo, javni pozivi otvoreni su 30 dana od dana objave obavještenja o ovim javnim pozivima u Službenim novinama Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije