Objavljena prognoza za vikend. Smjena oblaka i sunca, evo kada će očekuje najviše kiše u BiH

0
Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza za vikend. Smjena oblaka i sunca, evo kada će očekuje najviše kiše u BiH
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Kiša i nevrijeme / Ilustracija

U Bosni i Hercegovini u četvrtak ujutro, 30. maja, preovladava sunčano uz umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 6; Ivan Sedlo i Sokolac 11; Bugojno, Drvar i Sanski Most 12; Bihać, Prijedor, Sarajevo, Široki Brijeg i Srebrenica 13; Livno 14; Banja Luka, Doboj i Trebinje 15; Tuzla i Zvornik 16; Zenica 17; Bijeljina i Mostar 18; Gradačac 19°C.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme, u drugoj polovini dana sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Jače naoblačenje sa zapada u noći na petak usloviće padavine širom zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27°C.

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

U Sarajevu će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Više oblačnosti u poslijepodnevnim satima kada može padati kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Uz nestabilno vrijeme, kod hroničnih bolesnika su moguće nešto izraženije tegobe, osobito u toplijem dijelu dana, kada bi osim relativno visokih temperatura, problem mogao predstavljati i pojačan osjet sparine. Preporučljivo je u ovom periodu izbjegavati teže fizičke napore. Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, malaksalosti, nervoze. Svježija noć i jutro, pozitivno će djelovati na opštu sliku.

Objavljena je prognoza do nedjelje:

U petak 31.5.2024. u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C. 

U subotu 1.6.2024. preovladavaće sunčano uz umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima će biti magle. Slabi kratkotrajni lokalni pljuskovi su mogući na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 29°C.

Pogledajte kakvo je nevrijeme jučer zahvatilo dijelove BiH: Sloj leda prekrio tlo

Pogledajte kakvo je nevrijeme jučer zahvatilo dijelove BiH: Sloj leda prekrio tlo

U nedjelju 2.6.2024. u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C. 

U ponedjeljak 3.6.2024. u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije