Meteorolozi objavili detaljnu prognozu do kraja maja: Najavljena velika promjena vremena, stiže grad

3
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi objavili detaljnu prognozu do kraja maja: Najavljena velika promjena vremena, stiže grad
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Sarajevo / Ilustracija

U Bosni i Hercegovini u utorak ujutro, 28. maja, bilo je umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 7 stupnjeva, Sokolac 10, Ivan Sedlo 11, Livno, Sarajevo i Srebrenica 12, Bugojno i Prijedor 13, Banja Luka, Drvar, Široki Brijeg, Trebinje, Zenica i Zvornik 14, Bihać, Sanski Most i Tuzla 15, Doboj 16, Mostar 17, Bijeljina 18, Gradačac i Neum 19 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 943 milibara, za 1 milibar je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u istočnim područjima Bosne, uglavnom prije podne. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana u većem dijelu zemlje kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Padavine se ne prognoziraju na sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27 stepeni.

Da li Europa spava? Rusija svojim hibridnim djelovanjem već ratuje direktno sa Zapadom

Da li Europa spava? Rusija svojim hibridnim djelovanjem već ratuje direktno sa Zapadom

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom i pljuskovima. Najviša dnevna temperatura oko 25 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Nastavlja se period nestabilnog vremena i lošijih biometeoroloških prilika. Kod hroničnih bolesnika su izgledne jače tegobe, stoga je preporučljivo izbjegavati teže fizičke napore. Također, poželjno je nešto više opreza u jutarnjim satima, s obzirom da će uz niže temperature i pojavu magle, osjet hladnoće biti izraženiji. Moguće su meteopatske reakcije u vidu glavobolje, malaksalosti, promjene raspoloženja.

Objavljena je prognoza do kraja maja:

Za 29. maj 2024 (srijeda), u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 25 stepeni.

Stigla je prognoza do 11. juna: Ima li kraja kišnim danima i ovakvom vremenu?

Stigla je prognoza do 11. juna: Ima li kraja kišnim danima i ovakvom vremenu?

Za 30. maj 2024 (četvrtak), u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Lokalno uz kišu je moguća i pojava grada. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni.

Za 31. maj 2024 (petak), pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima sa kišom i kratkotrajnim pljuskom. Tokom dana, padavine samo ponegdje. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16, na jugu do 18, a najviša dnevna između 18 i 24 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije