Stigla je prognoza do 11. juna: Ima li kraja kišnim danima i ovakvom vremenu?

0
Radiosarajevo.ba
Stigla je prognoza do 11. juna: Ima li kraja kišnim danima i ovakvom vremenu?
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je danas srednjoročnu prognozu, za period od naredne dvije sedmice, do 11. juna ove godine.

Kako navode, do kraja mjeseca nema potpune stabilizacije vremenskih prilika u Bosni i Hercegovini. Kiša je moguća svakodnevno, često u obliku lokalnih pljuskova. Izraženije padavine očekuju se u centralnim i zapadnim područjima.

Nije isključena grmljavina kao i pojava grada. Pri tome će i dalje biti relativno toplo. Na jugu i sjeveru zemlje moguća su nešto veća odstupanja od prosjeka u odnosu na centralna područija zemlje. Minimalne temperature zraka varirat će između 9°C i 14°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 16°C. Najviše dnevne temperature u između 21°C i 27°C.

Heroji nacije: Spektakularan doček za reprezentativce Gruzije nakon odličnog debija na EURO-u

Heroji nacije: Spektakularan doček za reprezentativce Gruzije nakon odličnog debija na EURO-u

I u prvoj sedmici juna prema trenutnim sinoptičkim materijalima, u našoj zemlji nestabilnom vremenu kraj se još ne nazire. Padavine neće biti cjelodnevne, ali će postojati uslovi za svakodnevni kraći lokalni pljusak. Preovladavaće razni oblici oblaka raznih vrsta uz povremena razdoblja vedrine. Temperature zraka u porastu.

Jutarnja temperatura uglavnom između 13°C i 18°C. Najviša dnevna temperatura od 23°C do 28°C, na sjeveru zemlje do 30°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije