Veliko nevrijeme zahvatilo BiH: Padaju jaka kiša i led, pogledajte fotografije

0
Radiosarajevo.ba
Veliko nevrijeme zahvatilo BiH: Padaju jaka kiša i led, pogledajte fotografije
Foto: Bhmeteo.ba / Nevrijeme u okolini Novog Travnika

Nevrijeme uz jaku kišu i led zahvatilo je danas dijelove Bosne i Hercegovine.

Prve fotografije stigle su iz okoline Novog Travnika, a objavio ih je BHmeteo. U Sarajevu je oko 16 sati bilo i jače grmljavinsko nevrijeme, te jača kiša.

Inače, na istoj stranici danas je najavljeno kako će, nakon divnog i sunčanog jutra, u nastavku dana razvojem oblačnosti doći nestabilno vrijeme širom zemlje.

Zastrašujući snimci: Prelila se brana Rapidan, voda nosi sve pred sobom

Zastrašujući snimci: Prelila se brana Rapidan, voda nosi sve pred sobom

"Mjestimično moguća pojava nevremena uz led, jak vjetar i veću količinu kiše za kratko vrijeme. Opasnost za njih postoji širom zemlje. Olujni sistemi sporo pokretni, pa tako uslijed mjestimično obilnije kiše za kratko vrijeme postoji opasnost za izbijanje bujičnih poplava", javio je ranije BH Meteo.

Inače, kako javlja Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ), temperature zraka u 14 sati (°C) bile su: Bjelašnica 10; Sokolac 21; Bugojno, Livno 22; Bihać, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica 24; Gradačac, Neum, Široki Brijeg, Tuzla 25; Bijeljina, Sarajevo, Trebinje 26; Zenica 27; Mostar 30. Sada su se već snizile za više stepeni - u Sarajevu je tako trenutno 15 stepeni.

Nevrijeme u mjestu Homar. Nadamo se da će se usjevi oporaviti.

Posted by IlijasNet - www.ilijas.net on Saturday, May 25, 2024

FHMZ navodi i kako se sutra se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. U Bosni lokalno jači pljuskovi. Vjetar slab, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, a dnevna od 16 do 22, na jugu i sjeveroistoku zemlje do 24 °C. U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura oko 12, a dnevna oko 18 °C.

25.05. - 15:55 | Nevrijeme uz jaku kišu i led zahvatilo okolinu Novog Travnika Foto: Ramiz Lugonja

Posted by BHMETEO.ba on Saturday, May 25, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije