Bakir Krajinović objavio prognozu: Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja mjeseca

0
Radiosarajevo.ba
Bakir Krajinović objavio prognozu: Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja mjeseca
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Kišna nedjelja u Sarajevu

Kiša prestaje da pada večeras, 26. maja. Sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme.

Napisao je ovo danas, u prognozi koju je objavio na društvenim mrežama, Bakir Krajinović, meteorolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Dodao je kako su od sredine ponedjeljka, prema večernjim satima, u većem dijelu zemlje opet mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Samo na sjeveroistoku Bosne neće biti kiše.

Denis Bećirović se sastao sa predsjednikom parlamenta Italije: Predložio je da usvoje ovu rezoluciju

Denis Bećirović se sastao sa predsjednikom parlamenta Italije: Predložio je da usvoje ovu rezoluciju

"Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 15 °C, a najviša dnevna uglavnom između 21 i 27 °C", naveo je, te dodao: "Promjenljivo vrijeme, uz padavine, kod osjetljivih osoba će uzrokovati lošije raspoloženje, kao i jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Moguće su meteopatske reakcije u vidu, glavobolje, reumatskih bolova, u drugom dijelu dana malaksalosti. Poželjno je ne izlagati se jačim aktivnostima. Sa noćnim satima i djelimičnom stabilizacijom, ugodnije u većem dijelu zemlje."

U Sarajevu sutra, istaknuo je Krajinović, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najniža jutarnja temperature zraka oko 10 °C, a najviša dnevna oko 24°C.

"Na povremene padavine moramo biti spremni sve do kraja mjeseca", zaključio je.

Kiša prestaje da pada večeras. Sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Od sredine dana prema...

Posted by Bakir Krajinović on Sunday, May 26, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije