Objavljena prognoza do sredine februara: Stižu natprosječno visoke temperature, a onda opet padavine

0
Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza do sredine februara: Stižu natprosječno visoke temperature, a onda opet padavine
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Šetnja u Sarajevu

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je danas, 1. februara, srednjoročnu prognozu za period od naredne dvije sedmice, do 16. februara 2024.

Hladna fronta sa sjeverozapada usloviće prolazno pogoršanje, u četvrtak i petak očekuje se oblačno vrijeme praćeno slabim padavinama u centralnim, istočnim i sjevernim predjelima Bosne.

Od 3. do 8. februara, prostrano polje visokog zračnog pritiska dominiraće nad većim dijelom južne i centralne Evrope, što će usloviti stabilno vrijeme i u Bosni i Hercegovini. Bez padavina sve do 9. februara uz natprosječno visoke temperature zraka. Česte magle duž riječnih tokova te pojava temperaturne inverzije u kotlinskim predjelima Bosne biće glavna odlika vremena narednih dana.

U nesreći kod Dervente smrtno stradao dječak iz FK Tekstilac: Išao na utakmicu voljenog kluba

U nesreći kod Dervente smrtno stradao dječak iz FK Tekstilac: Išao na utakmicu voljenog kluba

Od 10. februara očekuje se nestabilno vrijeme, više oblaka i češće padavine uz pojačan vjetar na cijelom prostoru naše zemlje.

Do 9. februara izgledne su natprosječne srednje dnevne temperature za ovaj period, jutra prohladna sa temperaturama zraka od -7 do -2 °C na planinama centralne i istočne Bosne, te od -3 do 2 u ostalim predjelima Bosne, u Hercegovini od 2 do 6 °C. Danju u Bosni do 10 °C u Hercegovini do 15 °C.

Nešto niže vrijednosti temperature zraka, očekuju se od 10. februara sve do kraja prognoznog perioda. Minimalne temperature zraka od -4 do 1 u Bosni, u Hercegovini 1 do 6, maksimalne u Bosni do 7 u Hercegovini do 11 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije