Bjelašnica i jutros među najtoplijim mjestima u BiH: Meteorolozi objavili i prognozu do ponedjeljka

0
Radiosarajevo.ba
Bjelašnica i jutros među najtoplijim mjestima u BiH: Meteorolozi objavili i prognozu do ponedjeljka
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Šetnja Sarajevom

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama u Bosni lokalno ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Sokolac -11; Bugojno i Drvar -8; Livno i Zenica -6; Prijedor, Sanski Most i Sarajevo -5; Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Široki Brijeg, Stolac i Tuzla -4; Doboj i Ivan Sedlo -3; Bjelašnica 0; Gradačac 1; Mostar 3; Neum 4°C.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza i dalje je relativno povoljna. Stabilne vremenske prilike i sunčani intervali pozitivno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Sa poslijepodnevnim i večernjim satima, opšta slika neznatno će se pogoršati, usljed kratkotrajnog prolaznog pogoršanja, izraženijeg u unutrašnjosti zemlje. Kod hroničnih bolesnika i meteoropata moguće su blaže reakcije u vidu glavobolje, dekoncentracije, reumatskih bolova i nesanice.

Europska noć: Bayer Leverkusen nastavio 'po starom', Olympiacos šokirao Aston Villu u Engleskoj

Europska noć: Bayer Leverkusen nastavio 'po starom', Olympiacos šokirao Aston Villu u Engleskoj

Danas veći dio dana pretežno sunčano vrijeme. Postepeno naoblačenje sa sjeverozapada u poslijepodnevnim satima koje će usloviti u Bosni slabe padavine tokom noći na petak. U nizinama slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C. U Sarajevu veći dio dana pretežno sunčano vrijeme. Naoblačenje u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 7°C.

U petak preovladavaće umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u Bosni i sjeveru Hercegovine kratkotrajne slabe padavine. U nizinama sa slabom kišom ili susnježicom, a u višim područjima slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 14°C. 

U subotu pretežno oblačno vrijeme se očekuje u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. U ostatku zemlje umjerena naoblaka. Vjetar slab, u Bosni južnog i jugozapadnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 3°C, na jugu do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 14°C. 

U Sarajevu jutros minus 6, na Bjelašnici 0: Pogledajte i kakvo će vrijeme biti do nedjelje

U Sarajevu jutros minus 6, na Bjelašnici 0: Pogledajte i kakvo će vrijeme biti do nedjelje

U nedjelju preovladavaće pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama u Bosni prije podne lokalno će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15°C. 

U ponedjeljak prognozira se sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije