BHMeteo objavio prognozu do kraja sedmice: "Sjeverac i bura pa sunčanije uz porast temperatura"

0
Radiosarajevo.ba
BHMeteo objavio prognozu do kraja sedmice: "Sjeverac i bura pa sunčanije uz porast temperatura"
Foto: Bhmeteo.ba / Vremenska prognoza

Narednih dana idalje dominacija sunčanog vremena uz nadprosječnu toplinu ali i hladna jutra. Početak februara više nalik proljeću. Kako februar bude odmicao i blizio se sredini tako rastu šanse za povratak zime uz više promjenjivog vremena i zahlađenja, objavljeno je na stranici BHMeteo.

"U utorak (30. januara) - Pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama i duž riječnih tokova lokalno magla koja se lokalno može zadržati veći dio dana. Ujutru hladno uz mraz, a danju ugodnije temperature.

Jutarnje temperature većinom od -6 do -1°C, na jugu do 2°C. Dnevne od 6 do 12°C, na jugu do 15°C.

Značajne vijesti sa zasjedanja OIC-a: 57 islamskih zemalja podržalo Rezoluciju o Srebrenici!

Značajne vijesti sa zasjedanja OIC-a: 57 islamskih zemalja podržalo Rezoluciju o Srebrenici!

U srijedu (31. januara) - Pretežno sunčano uz postepen porast oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Riječ je o "bezopasnim" oblacima koji neće pretjerano narušiti dojam stabilna vremena. Jutro hladno sa mrazom, po kotlinama lokalno magla, a danju ugodnije. Temperature bez veće promjene u odnosu na ranije dane.

U četvrtak (1. februar) - Prvog dana februara nakratko više nestabilnog vremena kao rezultat premještanja oslabljene hladne fronte. U toku dana porast oblačnosti, a naveče i u noći na petak lokalno koja kap kiše, na planinama malo snijega. U Hercegovini će padavine uglavnom izostati.
U petak (02.02.) nakratko pojačan sjeverac i bura, prohladno i uz promjenjivu oblačnost. Dok bi za vikend ponovo bilo sunčanije uz porast temperatura.

Sami početak februara ne uliva nade za bilo kakav zimski obrazac vremena u našim krajevima. Međutim zimu ne treba otpisivati, u nastavku februara očekuju se povremeni zimski prodori uz snijeg.

Narednih dana idalje dominacija sunčanog vremena uz nadprosječnu toplinu ali i hladna jutra. Početak februara više nalik...

Posted by BHMETEO.ba on Monday, January 29, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije