U Sarajevu jutros minus 6, na Bjelašnici 0: Pogledajte i kakvo će vrijeme biti do nedjelje

2
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu jutros minus 6, na Bjelašnici 0: Pogledajte i kakvo će vrijeme biti do nedjelje
Foto: Čitatelj/Radiosarajevo.ba / Bjelašnica

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama u Bosni lokalno ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Sokolac -12; Drvar -10; Bugojno -9; Livno, Sanski Most i Zenica -7; Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Doboj, Sarajevo, Široki Brijeg, Srebrenica i Tuzla -6; Ivan Sedlo, Prijedor i Stolac -5; Gradačac -2; Bjelašnica 0; Trebinje 1; Mostar 2; Neum 4°C.

Bioprognoza: Dodatna stabilizacija vremena i sunčani intervali pozitivno će djelovati na opštu sliku, a većina populacije trebala bi biti boljeg raspoloženja. Jutro i veče biće osjetno hladniji, stoga je neophodno reducirati kretanje i provoditi mjere zaštite od niskih temperatura, naročito hronični bolesnici sa plućnim i kardiovaskularnim problemima, starije osobe i djeca. Topliji dio dana poželjno je iskoristiti za boravak na otvorenom.

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

Danas će se povećana oblačnost sporo premještati sa zapada prema istoku zemlje. Po kotlinama u Bosni prije podne lokalno će biti magle. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 14°C. U Sarajevu sunčano veći dio dana. Povećanje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 6°C.

U četvrtak prije podne pretežno sunčano vrijeme. Postepeno naoblačenje sa sjeverozapada u drugom dijelu dana koje će usloviti u Bosni slabe padavine tokom noći na petak. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -2°C, na jugu do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. 

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu raspisao konkurs: Popunjavaju upražnjena radna mjesta

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu raspisao konkurs: Popunjavaju upražnjena radna mjesta

U petak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u nizinama sa slabom kišom ili susnježicom, a u višim područjima sa slabim snijegom. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano, više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8°C, na jugu zemlje do 13°C. 

U subotu pretežno oblačno vrijeme se očekuje u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. U ostatku zemlje sunčanije. Vjetar slab, u Bosni južnog i jugozapadnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu zemlje i do 15°C. 

U nedjelju preovladavaće pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama u Bosni prije podne lokalno će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 15°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije