Objavljena prognoza do petka: Kada nas čeka povratak padavina?

0
Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza do petka: Kada nas čeka povratak padavina?
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Ilustracija / Šetnja

Jutros je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica i Sokolac -4 stepena, Drvar -1, Bugojno 0, Livno, Sanski Most i Zenica 1, Banja Luka, Prijedor i Srebrenica 2, Ivan Sedlo i Široki Brijeg 3, Doboj, Sarajevo i Tuzla 4, Bijeljina 5, Mostar 6, Gradačac i Trebinje 8, Bihać 9, Neum 12 stepena. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 935 milibara, za 6 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana novo naoblačenje sa jugozapada će uvjetovati slabu kišu. Padavine su češće na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 18 stepena.

Sjećanje na Sarajlije ubijene 1993. u Jukićevoj: 'Mjesto na kojem su prekinuti dječački snovi...'

Sjećanje na Sarajlije ubijene 1993. u Jukićevoj: 'Mjesto na kojem su prekinuti dječački snovi...'

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i krajem dana, može pasti i malo kiše. Najviša dnevna temperatura zraka oko 12 stepena.

U srijedu, 27. marta, u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeni lokalni pljuskovi se očekuju na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Tokom noći na četvrtak kiša se očekuje širom zemlje. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 22 stepena.

U četvrtak, 28. marta, padavine u jutarnjim satima, koje će se pomjerati sa zapada prema istoku zemlje. Nakon čega se očekuje prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 20 stepena.

U petak, 29. marta, malo do umjereno obačano. Ponegdje u južnim i zapadnim područjima uz nešto više oblaka može pasti i malo kiše. Vjetar umjeren na momente i pojačan južno smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije