Pao je novi snijeg. Evo kakvo će vrijeme biti do subote, i gdje se u BiH očekuje promjena vremena

0
Radiosarajevo.ba
Pao je novi snijeg. Evo kakvo će vrijeme biti do subote, i gdje se u BiH očekuje promjena vremena
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Sarajevo / Ilustracija

U našoj zemlji u utorak, 19. marta, očekuje se pretežno oblačno vrijeme. Kiša je zabilježena u većem dijelu Hercegovine i na jugoistoku Bosne, a na planinama slab snijeg.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -5; Ivan Sedlo, Sokolac 3; Bijeljina, Gradačac 4; Doboj 5; Sarajevo, Srebrenica, Tuzla 6; Bugojno, Drvar, Livno 7; Bihać, Prijedor, Sanski Most, Zenica 8; Široki Brijeg 9; Trebinje 10; Neum 12; Mostar 13; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942 hPa, na normali je i lagano raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana. Dio prijepodneva u istočnim područjima Bosne i u većem dijelu Hercegovine sa slabom kišom, a na planinama sa slabim snijegom. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne slaba do umjerena bura, a u ostatku zemlje slab sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Dnevna temperatura zraka od 8 do 14, na jugu do 17 °C.

Željezničar u Gabeli igra novo 'finale': Mogu li Plavi do bitnih bodova?

Željezničar u Gabeli igra novo 'finale': Mogu li Plavi do bitnih bodova?

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje naoblake tokom dana. Dnevna temperatura zraka oko 12 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološke prilike djelimično će se pogoršati. Padavine i niže temperature, izraženije u prijepodnevnim satima, uz sjeverno strujanje i pojačan osjet hladnoće, uzrokovaće poteškoće kod meteoropata i hroničnih bolesnika, pretežno astmatičara i osoba sa ishemijskim bolestima. Osim što je neophodno prikladnije se odjenuti, preporučljivo je umanjiti boravak na otvorenom i reducirati aktivnosti u prvom dijelu dana. Opšta slika postepeno će se popraviti, pri tome će sa dolaskom noći zahladniti.

Objavljena je prognoza do subote:

U srijedu 20.03.2024., sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 4, na jugu do 6, a dnevna od 10 do 15, na jugu do 18 °C. 

U četvrtak 21.03.2024., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom noći postepeno naoblačenje, a u kasnim večernjim satima kiša sa sjeverozapada. Vjetar prije podne slab promjenljivog smjera, a poslije podne slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 7, na jugu do 9, a dnevna od 14 do 20 °C.

"Budite svjesni": Upaljen žuti meteoalarm za dijelove BiH

"Budite svjesni": Upaljen žuti meteoalarm za dijelove BiH

U petak 22.03.2024., pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje se očekuje kiša ili lokalni pljuskovi. Poslije podne padavine uglavnom prestaju uz djelimično razvedravanje. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 19 °C. 

U subotu 23.03.2024., sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake tokom dana. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 16 do 22 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije