Objavljena prognoza do kraja juna: Uživajte u jutarnjem suncu, stižu pljuskovi sa grmljavinom

0
Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza do kraja juna: Uživajte u jutarnjem suncu, stižu pljuskovi sa grmljavinom
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 9 stepeni, Sokolac 11, Ivan Sedlo 14, Bugojno i Široki Brijeg 15, Sarajevo 16, Drvar i Livno 17, Sanski Most, Tuzla, Zenica i Zvornik 18, Banja Luka i Bihać 19, Gradačac i Trebinje 22, Mostar i Stolac 23, Neum 24 stepena. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 943 milibara, za 1 milibar je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni i Hercegovini veći dio dana sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. U noći na srijedu jače naoblačenje sa sjeverozapada u Bosni će uvjetovati kišu i pljuskove. Vjetar slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32, na jugu zemlje do 34 stepena.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. U večernjim satima se očekuju i padavine. Najviša dnevna temperatura zraka oko 28 stepeni.

Objavljena prognoza do kraja juna:

ZA 28.06.2023 (srijeda), U Bosni i Hercegovini veći dio dana pretežno oblačno vrijeme. Tokom noći, sa utorka na srijedu jače naoblačenje sa sjeverozapada u Bosni će uvjetovati kišu i pljuskove. Tokom dana, padavine u cijeloj zemlji osim na krajnjem jugu. Ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab do umjeren sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26, na jugu zemlje do 31 stepen. 

ZA 29.06.2023 (četvrtak), U Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 30, na jugu zemlje do 33 stepena.  

ZA 30.06.2023 (petak), U Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stepena, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije