Meteorolozi objavili prognozu do 10. jula: Opet nam dolaze padavine i novi pad temperature

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi objavili prognozu do 10. jula: Opet nam dolaze padavine i novi pad temperature
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je danas, 26. juna 2023, prognozu za narednih 15 dana, za period do 10. jula ove godine.

Kako navode, promjenljive vremenske prilike prognoziraju se i tokom narednih petnaest dana.

Početak sedmice obilježiće stabilno vrijeme uz umjerenu naoblaku. Promjena uzrokovana frontalnim sistemom, koji se približava sa sjeverozapada i donosi nestabilnost atmosfere, očekuje se u utorak tokom večernjih sati, a zadržaće se i tokom srijede. Uz padavine prognozira se i znatan pad temperatura zraka.

Stiglo pojašnjenje: Zašto je pojačano kretanje vozila EUFOR-a na putevima i prugama širom BiH

Stiglo pojašnjenje: Zašto je pojačano kretanje vozila EUFOR-a na putevima i prugama širom BiH

Od četvrtka 29. juna do nedjelje 2. jula prognozira se stabilno i sunčano vrijeme širom zemlje.

Od 3. jula do kraja prognoznog perioda, na području Hercegovine i dalje će prevladavati stabilno i sunčano, dok su u Bosni izgledni povremeni i slabi lokalni pljuskova.

Narednih pet dana vrijednosti temperatura zraka prognoziraju se oko ili nešto ispod referentnih za ovaj period godine. Na planinama i visoravnima Bosne, očekivane temperature zraka biće u rasponu od 7 do 12 °C, u nižim, kotlinskim predjelima Bosne te na planinskom sjeveru Hercegovine, od 11 do 16 °C, dok se u ostatku Hercegovine prognozira od 14 do 19 °C. Maksimalne dnevne temperature zraka u Bosni od 22 do 27, na jugu zemlje do 31 °C. Od 1. jula izgledan je blagi porast vrijednosti temperatura zraka. Tokom jutra u Bosni očekivane temperature kretaće se od 16 do 21, u Hercegovini od 18 do 22, danju u Bosni do 31, u Hercegovini do 33 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije