Objavljena prognoza do četvrtka - temperature ispod nule, ali i sunce: Evo kad stižu padavine

0
Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza do četvrtka - temperature ispod nule, ali i sunce: Evo kad stižu padavine
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u našoj zemlji pretežno vedro. U Bosni po kotlinama ima magle. Zbog magle je upaljen žuti meteoalarm za regije Sarajevo, Višegrad, Prijedor, Foča.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -9; Sokolac -7; Bugojno, Ivan Sedlo, Livno, Sanski Most, Tuzla -5; Banja Luka, Bihać, Prijedor, Zenica -4; Doboj, Široki Brijeg, Srebrenica -3; Bijeljina, Sarajevo -2; Gradačac -1; Trebinje 4; Neum 6; Mostar 7; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 964 hPa, za 20 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama Bosne može biti magle. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 12 °C.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 3 °C.

Biometeorološke prilike dodatno će se poboljšati. Stabilno i sunčanije vrijeme, pozitivno će djelovati na većinu populacije. Neophodno je voditi računa o primjerenom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura, izraženije tokom jutra i večeri, naročito osjetljive grupe poput hroničnih bolesnika, starijih osoba i djece. Dio prijepodneva u Bosni, manje probleme bi mogli uzrokovati magla i mjestimično povećana naoblaka, sa odmicanjem dana opšta slika posvuda će biti ljepša. Preporučljivo je dan provesti na otvorenom, po mogućnosti van gradskih sredina.

U ponedjeljak 18.12.2023., sunčano vrijeme. Dio prijepodneva u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove može biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 4, na jugu do 8, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 16 °C.

Objavljena prognoza do kraja decembra: Kad će biti snijeg i minusi, kad jaka bura, a kad 11 stepeni

Objavljena prognoza do kraja decembra: Kad će biti snijeg i minusi, kad jaka bura, a kad 11 stepeni

U utorak 19.12.2023., sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 9, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 16 °C.

U srijedu 20.12.2023., pretežno sunčano vrijeme, uz postepen porast naoblake tokom dana. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, a dnevna od 8 do 14 °C.

U četvrtak 21.12.2023., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U kasnim večernjim satima kiša je moguća u Hercegovini. Vjetar slab južn i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 8, a dnevna od 4 do 10, na jugu do 12 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije