Meteorolozi najavili promjenu vremena i novi snijeg. Evo u kojim dijelovima BiH će ga prvo biti

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi najavili promjenu vremena i novi snijeg. Evo u kojim dijelovima BiH će ga prvo biti
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Snijeg u Sarajevu

Jutros je u većem dijelu Hercegovini pretežno sunčano, a u ostatku zemlje oblačno vrijeme. Ponegdje u Bosni je zabilježena slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -6; Ivan Sedlo 1; Sokolac 2; Bihać, Sarajevo 4; Banja Luka, Bugojno, Gradačac, Livno 5; Doboj, Sanski Most, Tuzla, Zenica 6; Drvar 7; Široki Brijeg, Trebinje 8; Mostar, Neum, Stolac 11; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 947 hPa, za 3 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Danas će u Bosni preovladavati pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni povremeno i lokalno sa slabom kišom, a u višim područjima sa slabim snijegom. Tokom noći i u nizinama se očekuje slab snijeg. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena do pojačana bura. Dnevna temperatura zraka od 4 do 8, na jugu do 12 °C.

Bihać jutros topliji od Neuma: Danas sunčano i do 26 stepeni - evo kad dolazi promjena vremena

Bihać jutros topliji od Neuma: Danas sunčano i do 26 stepeni - evo kad dolazi promjena vremena

U Sarajevu oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom. Tokom noći se očekuje slab snijeg. Dnevna temperatura oko 6 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Opšta slika djelimično će se popraviti, obzirom da će preovladavati stabilnije vrijeme, sa temperaturama koje će opasti i biti primjerenije ovom dijelu godine. U Bosni će povećana naoblaka, uz povremene slabije padavine, kod osjetljivih osoba djelovati pretežno na raspoloženje. U Hercegovini sunčanije većim dijelom dana, ali i prohladno, vjetrovito, usljed čega je neophodno biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom. Sa noćnim satima, posvuda će se pojačati osjet hladnoće i poželjno je prikladno se odjenuti, te ne pretjerivati sa aktivnostima.

Objavljena je prognoza do utorka:

U subotu 16.12.2023., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje naoblake tokom dana. U Hercegovini pretežno sunčano. U centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne povremeno može padati slab snijeg. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena do pojačana bura, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 3, na jugu do 7, a dnevna od 0 do 6, na jugu do 11 °C. 

U nedjelju 17.12.2023., pretežno sunčano vrijeme. Prije podne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -5 do 1, na jugu do 6, a dnevna od 2 do 7, na jugu do 12 °C.

[related]https://radiosarajevo.ba/vijesti/regija/poznati-meteorolog-otkrio-kljucne-datume-kakva-ce-biti-novogodisnja-noc-i-kada-pada-snijeg/524239[/related] 

U ponedjeljak 18.12.2023., pretežno sunčano vrijeme. Prije podne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 5, na jugu do 8, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 16 °C. 

U utorak 19.12.2023., pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 10, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 16 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije