Objavljena prognoza do četvrtka: Nakratko se vraća sunce pa ponovo pljuskovi i nevrijeme

0
Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza do četvrtka: Nakratko se vraća sunce pa ponovo pljuskovi i nevrijeme
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi su registrovani na zapadu i sjeveru Hercegovine i centralnom, zapadnom i sjevernom dijelu Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 5; Sokolac 10; Prijedor, Sanski Most, Tuzla i Zenica 12; Banja Luka 13; Bugojno, Doboj, Srebrenica i Trebinje 14; Livno 15; Sarajevo i Široki Brijeg 16; Bijeljina 17; Bihać i Mostar 18; Neum 20°C.

Danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa prolaznim lokalni pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C.

Konaković razgovarao sa princom Faisalom, šefom diplomatije Saudijske Arabije

Konaković razgovarao sa princom Faisalom, šefom diplomatije Saudijske Arabije

U Sarajevu umjerena naoblaka. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22°C.

Biometeorološke prilike biće malo ugodnije u odnosu na prvi dan vikenda, ponajviše usljed slabljenja južine i djelimične stabilizacije vremena. Moguće su, u nešto blažem obliku, meteopatske reakcije poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije, u noći problemi sa snom. Uz još uvijek neuobičajenu toplinu, poželjno je laganije se odjenuti. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti, a učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

U ponedjeljak, 23.10.2023., preovladavaće sunčano uz umjerenu naoblaku. Rijetko može pasti malo kiše. Po kotlinama i uz riječne tokove u jutranjim satima je moguća magla. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C.

U utorak, 24.10.2023., u Bosni i Hercegovini sunčanije prije podne. Po kotlinama i uz riječne tokove u jutranjim satima je moguća magla. U poslijepodnevnim satima se očekuje naoblačenje sa zapada koje će usloviti padavine tokom noći na srijedu. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Tokom noći na srijedu povremeno može biti jakih udara juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 13°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C.

Nova prognoza Sladića, najavio promjenu vremena: "Nakon nezapamćene kasnooktobarske noći..."

Nova prognoza Sladića, najavio promjenu vremena: "Nakon nezapamćene kasnooktobarske noći..."

U srijedu, 25.10.2023., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16°C, na jugu do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C.

U četvrtak, 26.10.2023., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Slabi lokalni pljuskovi su mogući na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije