Prognoza po danima za Sarajevo do kraja oktobra: Evo kakvo vrijeme predviđaju poznati ‘Norvežani‘

0
Radiosarajevo.ba
Prognoza po danima za Sarajevo do kraja oktobra: Evo kakvo vrijeme predviđaju poznati ‘Norvežani‘
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

U nedjelju, 22. oktobra, u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne.

Poslije podne i dio noći pljuskovi rijetko praćeni grmljavinom su mogući i u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, a dnevna od 18 do 24 °C.

U Sarajevu uglavnom pretežno oblačno vrijeme. Slab lokalni pljusak je moguć tokom poslijepodneva. Jutarnja temperatura oko 12, a dnevna oko 21 °C.

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

U ponedjeljak 23.10.2023., pretežno oblačno vrijeme uz djelimično smanjenje naoblake poslije podne. U drugom dijelu dana povremeni i slabi lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u Hercegovini. Vjetar slabm, uglavnom, jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, a dnevna od 18 do 24 °C. 

U utorak 24.10.2023., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab južni. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 17, a dnevna od 22 do 28 °C.

[related]https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/poznati-meteorolog-otkriva-evo-kakva-zima-nas-ocekuje/517575[/related] 

U srijedu 25.10.2023., pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne uglavnom bez padavina. Jači pljuskovi praćeni grmljavinom se očekuju u Hercegovini. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, a dnevna od 17 do 23 °C.

No, kakvo nas vrijeme očekuje do kraja mjeseca? Evo prognoze norveškog Meteo - instituta za Kanton Sarajevo:

Norvežani dali prognozu za Sarajevo do kraja oktobra
Foto: Printscreen: Norvežani dali prognozu za Sarajevo do kraja oktobra

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije