U BiH stiže nevrijeme, upaljen narandžasti meteoalarm: Pratite uživo kretanje oluje

0
Radiosarajevo.ba
U BiH stiže nevrijeme, upaljen narandžasti meteoalarm: Pratite uživo kretanje oluje
Foto: Printscreen / U BiH se očekuje nevrijeme

Zbog jakog vjetra južnog smjera za područje cijele Bosne i Hercegovine izdato je narandžasto upozorenje koje je na znazi do subote, 21. oktobra popodne.

Upozorenje za padavine se odnosi na subotu, 21. oktobar.

"Budite spremni na smetnje, strukturalna oštećenja i rizik za povrede od iščupanih stabala i krhotina koje nosi vjetar. Prekidi u snadbijevanju električnom energijom su mogući. Češće pratite informacije o vremenskoj prognozi i upute nadležnih institucija", objavili su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Lejla Filipović komentarisala ljutite gledatelje: "Nisu shvatili bit showa"

Lejla Filipović komentarisala ljutite gledatelje: "Nisu shvatili bit showa"

Kretanje nevremena koje je već zahvatilo dijelove BiH uživo možete pratiti OVDJE.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Obilnije padavina u Hercegovini, zapadnim, sjeverozapadnim i centralnim područjima Bosne. Vjetar umjeren do jak, povremeno sa olujnim udarima, južni i jugozapadni. Poslije podne vjetar postepeno slabi. Dnevna temperatura zraka od 18 do 24, na sjeveroistoku Bosne do 28 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Prije podne je moguća slaba kiša. Više padavina poslije podne i tokom noći. Dnevna temperatura oko 24 °C. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije