Objavljena poruka Alise Mutap iz dana kada je Dženan Memić napadnut

10
Radiosarajevo.ba
Objavljena poruka Alise Mutap iz dana kada je Dženan Memić napadnut
Facebook / Dženan Memić

Na Facebook stranici Pravda za Dženana objavljena je poruka Alise Mutap od 8. februara 2016. godine.

To je dan kada je u Velikoj aleji na Ilidži Dženan Memić koji je šetao sa svojom djevojkom Alisom Mutap napadnut, a samo sedam dana kasnije je preminuo, 15. februara.

"Nikada rezerva. Nikada druga. Sve ili ništa. Poštovanje ili zbogom", napisala je tada Alisa Mutap.

Ljubo i Bekrija Seferović su optuženi da su skrivili saobraćajnu nesreću u kojoj je Memić teško povrijeđen, ali ih je Kantonalni sud u Sarajevu oslobodio krivice. Vrhovni sud Federacije BiH dva puta je ukinuo presudu Kantonalnog suda, i postupak je trenutno na Vrhovnom sudu.

Nakon Dženanove smrti, njegov otac i porodica su organizovali brojne proteste, nezadovoljni rezultatima istrage policije i tužilaštva u Sarajevu.

Sudsko vijeće će odluku o prijedlozima Tužilaštva i Odbrana donijeti u zakonom predviđenom roku.

Kantonalni sud u Sarajevu je u januaru ove godine ponovo Seferoviće proglasio nevinim. Porodica još uvijek traga za istinom o tome kako je njihov sin stradao, a u tome im pomažu i brojni građani.

Naime, Porodica Memić od samog početka tvrdi da je Dženan ubijen, te da je Tužilaštvo KS sa tadašnjom glavnom tužiteljicom Dalidom Burzić diglo lažnu optužnicu za saobraćajnu nesreću. Zbog toga je otac mladića Muriz Memić podnio i krivičnu prijavu Državnom tužilaštvu koje je nakon 11 mjeseci otvorilo istragu za organizirani kriminal u slučaju Memić.

Do sad su uhapšeni Zijad Mutap, Hasan Dupovac i Josip Barić koji se nalaze u pritvoru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije