Objavljen dnevni red: Danas sjednica Vijeća ministara BiH

0
Radiosarajevo.ba
Objavljen dnevni red: Danas sjednica Vijeća ministara BiH
Radiosarajevo.ba / Vijeće ministara BiH - Borjana Krišto

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine bi na sjednici zakazanoj za danas, 9. jula s početkom od 14 sati trebalo da razmatra novi tekst Nacrta zakona o izmjeni Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH, čiji je predlagač Ministarstvo pravde BiH.

Ministar pravde BiH Davor Bunoza je nakon prošle sjednice Vijeća ministara BiH, koja je održana 4. jula u Mostaru, izjavio da već treću sjednicu Ministarstvo pravde predlaže izmjene Zakona o VSTV-u kojim nastoje produžiti rok za formiranje odjela koji bi trebao provjeravati imovinu sudaca i tužitelja.

"Također, predložili smo da sve one osobe koje su u međuvremenu imenovane mogu preuzeti funkciju do formiranja odjela i do danas mi nije objašnjeno, iako sam zahtijevao pojašnjenje, zašto treći put nema podrške da se taj zakon podrži. Danas su predstavnici iz RS predložili da se odgodi i nadam se da ćemo uskoro i to pitanje riješiti", rekao je tada ministar Bunoza.

Bošnjačka stranka ulazi u savez s negatorom genocida u Srebrenici, Putinovim i Dodikovim "herojem"

Bošnjačka stranka ulazi u savez s negatorom genocida u Srebrenici, Putinovim i Dodikovim "herojem"

Vijeće ministara BiH bi trebalo razmatrati i Informaciju o implementaciji 14 ključnih prioriteta iz mišljenja Evropske komisije o zahtjevu Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropskoj uniji, čiji je predlagač Direkcija za evropske integracije BiH.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i Informacija o realizaciji Centralnoevropskog programa razmjene za univerzitetske studije (CEEPUS III) u BiH u 2023. godini.

Ministri bi se, u drugom krugu glasanja, trebali izjasniti o  Strateškom okviru za reformu sektora pravde u BiH za period od 2023. godine do 2027. godine, kao i o Prijedlogu odluke o izmjenama Odluke o odobrenju "Projekta izgradnje objekta" Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka i organizacione jedinice u Banjoj Luci s parternim uređenjem lokacije koji će se uvrstiti u program višegodišnjih kapitalnih ulaganja za period 2011. - 2014. godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije