Obilježena četvrta godišnjica ubistva policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića

2
Radiosarajevo.ba
Obilježena četvrta godišnjica ubistva policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Četvrta godišnjica ubistva policajaca

U prisustvu članova porodica, prijatelja, kolega i predstavnika vlasti, obilježena je četvrta godišnjica ubistva policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Program obilježavanja organizirao je Sindikat policije Kantona Sarajevo u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Upravom policije Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

Na spomen-ploči ubijenim policijskim službenicima na mjestu ubistva u ulici Geteova do broja 1 u Općini Novi Grad intonirana je himna Bosne i Hercegovine, proučena je Fatiha i održana minuta šutnje.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Četiri godine od ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića

Četiri godine od ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića

Ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica kazao je kako su pripadnici MUP-a KS predano radili i dali maksimum na osvjetljavanju ovog slučaja, što je bio njihov nulti prioritet, a da je sada na potezu Tužilaštvo KS i pravosuđe.

'Očekujemo da pravosuđe da epilog ovom slučaju i da izvršioci ovog krivičnog djela, ovog gnusnog zločina budu najstrožije kažnjeni', rekao je Katica.

Sadik Ećo, predsjednik Sindikata policije KS, kazao je kako sindikat, u organizaciji s ministarstvom i upravom policije nastoje očuvati sjećanje na poginule kolege.

Danas se u dvorani "Ramiz Salčin" održava i Memorijalni turnir u malom nogometu pod nazivom "Adis i Davor".

Planiran je i obilazak mjesta ukopa policijskog službenika Šehovića na Šehidskom mezarju Buća potok i mjesta ukopa policijskog službenika Vujinovića na centralnom groblju "Sveti Josip", Ciglane.

Četvrta godišnjica ubistva policajaca
Foto: Dž.K./Radiosarajevo: Četvrta godišnjica ubistva policajaca

Policajci Šehović i Vujinović svirepo su ubijeni u napadu na Alipašinom Polju od nepoznatih osoba, dok su bili na dužnosti. Pucnjava se dogodila ma današnji dan 2018. oko četiri sata ujutru u sarajevskom naselju Alipašino Polje kada su policijski službenici zatekli grupu kriminalaca u krađi vozila u Geteovoj ulici. Policijski službenik Adis Šehović ubijen je na mjestu pucnjave, dok je Davor Vujinović teško ranjen, usljed čega je kasnije podlegao povredama.

Prvoosumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca Aleksandar Macan predao se postupajućim tužiteljima Kantonalnog tužilaštva KS-a krajem decembra prošle godine. Istraga o tom ubistvu i dalje traje, privedeno je više osoba, ali Tužilaštvo još nije podiglo optužnicu za njihovo ubistvo, piše AA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije