O trošku građana ponovo u SAD-u: Cvijanović na molitvenom doručku kod Trumpa

Radiosarajevo.ba, Fena
O trošku građana ponovo u SAD-u: Cvijanović na molitvenom doručku kod Trumpa
Nakon što je prije dvije sedmice boravila u Washingtonu, tokom inauguracije novo predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović i danas boravi u posjeti Washingtonu.

I ovog puta riječ je o službenoj posjeti, koja je plaćena iz budžeta, novcem poreznih obveznika, a tokom posjete Cvijanović će prisustvovati Nacionalnom molitvenom doručku, čiji je domaćin novi američki predsjednik Donald Trump.

Informaciju o posjeti doručku objavili su iz entitetske vlade, a navodi se da će ona učestvovati i na događajima koji se održavaju u okviru ovogodišnjeg 65. molitvenog doručka "International luncheon" i Balkan luncheon leadership".

Tokom službenog boravka u Washingtonu, entitetska premijerka će se sastati i s uspješnim mladim ljudima srpskog porijekla, koji žive i rade u SAD-u.

Molitvenom doručku u Washigtonu, osim domaćina, predstavnika američke administracije i Kongresa, prisustvovat će predstavnici diplomatskog kora, svjetske ekonomske, političke i kulturne elite iz više od 130 država, navode iz Vlade RS-a.

Ovo je već drugi put u posljednjih mjesec dana da delegacija RS-a boravi u službenim posjetama SAD-u, iako su sredinom januara SAD uvele sankcije prvom čovjeku ovog bh. entiteta Miloradu Dodiku. I prošlog puta posjeta SAD-u plaćena je iz budžeta, a građani se pitaju koja je tačno svrha ovakvih posjeta za koje se izdvajaju njihovi novci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije