Kad građani finansiraju: Putovanje Željke Cvijanović u SAD plaćeno iz budžeta

Fena
Kad građani finansiraju: Putovanje Željke Cvijanović u SAD plaćeno iz budžeta
/ Anadolija
Nakon što ju je cijela bh. javnost ismijavala prethodnih dana zbog posjete SAD-u povodom inauguracije novog predsjednika Donalda Trumpa, premijerka RS-a Željka Cvijanović danas je za medije govorila o svom nedavnom putovanju.

Predsjednica Vlade RS kazala je da su troškovi njenog putovanja i boravka u SAD-u plaćeni iz entitetskog budžeta i iznosili su manje nego posjete na razgovore s predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

"To je otprilike taj iznos, a mislim da je ovaj put to bilo i manje neko kada idem na razgovore s MMF-om", dodala je Cvijanović u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Putne i druge troškove platit će Vlada RS-a, jer, kako je ustvrdila, i poziv da taj dan bude u SAD-u dobila je kao predsjednica Vlade RS-a. Cvijanović nije rekla s kim se u SAD-u sastala i razgovarala.

"Ne mogu vam reći s kim sam imala sastanke, jer ću razgovore nastaviti naredne sedmice, kada se dešavaju također neke važne stvari", navela je.

Govorila je i o nedavnoj farsi u vezi sa pozivom na saslušanje u Tužilaštvo BiH, te je istakla da još nije dobila poziv na saslušanje u Tužilaštvo BiH u predmetu „referendum u RS“, ali i da nije mijenjala adresu mjesta stanovanja, čime je opravdala svoje postupke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije