BiH / Ambasada SAD-a o pozivu Ž. Cvijanović: Nemamo informacije o spiskovima zvanica

20. 01. 2017. u 16:15:00 Fena

Shares: 0

Ambasador Bosne i Hercegovine u Sjedinjenim Američkim Državama Haris Hrle pozvan je na današnju ceremoniju inauguracije novoizabranog predsjednika SAD-a Donalda Trumpa kao zvanični predstavnik BiH.

Prema saznanjima Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD-a u BiH, ambasador Hrle trebao bi prisustvovati današnjoj ceremoniji inauguracije.

Na pitanje da li je na ovu svečanost pozvana i premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović, rečeno je da nije praksa da se dobiju informacije o spiskovima zvanica na mnogobrojne, javne i privatne, događaje koji se dešavaju u vezi sa zvaničnom ceremonijom.

Cvijanović je danas kazala da je počastvovana i ponosna što će u Vašingtonu prisustvovati inauguraciji Donalda Trumpa i na taj način predstavljati institucije i građane Republike Srpske, tvrdeći da je riječ o zvaničnom pozivu, ali i da to nije stvar koju treba svoditi na finansijska pitanja.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA