NSRS o izvještaju o radu Komisije za koncesije: Maja Šuput sve obrazložila

0
Radiosarajevo.ba
NSRS o izvještaju o radu Komisije za koncesije: Maja Šuput sve obrazložila
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Narodna skupština RS

U Banjoj Luci je u utorak, 28. maja, nastavljena sjednica Narodne skupštine Republike Srpske raspravom o Izvještaju o radu Ministarstva unutrašnjih poslova RS za 2023. godinu.

Na dnevnom redu su i izvještaj o radu i finansijski izvještaj Komisije za koncesije Republike Srpske za 2023. godinu, te godišnji izvještaji za prošlu godinu Ombudsmana za djecu i Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH.

Zastupnici će razmatrati i godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti Institucije ombudsmana za ljudska prava BiH za prošlu godinu, informaciju o odlukama o pomilovanju u 2023. godini, kao i informaciju o obavezama koje za BiH i Republiku Srpsku proističu iz procesa pridruživanja EU sa pregledom mjera i aktivnosti realizovanih tokom 2023. godine.

Bravo: Emina Sipović prvakinja Svjetske karate lige za mlade u Poreču

Bravo: Emina Sipović prvakinja Svjetske karate lige za mlade u Poreču

Na dnevnom redu je i prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske kod Razvojne banke Vijeća Evrope po projektu rekonstrukcije, izgradnje i opremanja objekata četiri psihijatrijske ustanove RS.

Predsjednica Komisije za koncesije RS Maja Šuput izjavila je da je u 2023. godini ukupan iznos koncesione naknade uplaćen u budžet RS iznosio 65.054.225 KM.

"Uplata koncesione naknade u odnosu na period uplata prethodne godine je veća za 14.376.443 KM", rekla je Maja Šuput, obrazlažući u Narodnoj skupštini RS izvještaj o radu i finansijski izvještaj Komisije za 2023. godinu.

Uživo | Najnovija informacija: Odbijen prijedlog da se s dnevnog reda skloni izbor Marina Vukoje

Uživo | Najnovija informacija: Odbijen prijedlog da se s dnevnog reda skloni izbor Marina Vukoje

Zastupnici razmatraju i prijedlog odluke o davanju saglasnosti za otuđenje pokretne imovine - službenih vozila Javnom preduzeću Radio-televiziji Republike Srpske.

Također, na dnevnom redu je i Prijedlog zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija, ili tzv zakon o stranim agentima, koji svakako izaziva najviše pažnje, jer mjesecima traje žustra rasprava da je zakon udar na ljudska prava.

Ministar unutrašnjih poslova RS Siniša Karan rekao je tokom sjednice da je stopa kriminaliteta u RS najmanja u regionu.

"Doprinijeli smo u svom radu znatnom povećanju otkrivenosti krivičnih djela u prošloj godini i učinit ćemo sve da održimo zadovoljavajuće stanje sigurnosti u svim oblastima", pohvalio se Karan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije