Novo nevrijeme stiže u BiH: Meteorolozi upozorili koje će gradove zahvatiti!

3
Radiosarajevo.ba
Novo nevrijeme stiže u BiH: Meteorolozi upozorili koje će gradove zahvatiti!
Foto: Bhmeteo.ba / Superćelijska oluja

U Bosni i Hercegovini očekuje se kiša, pljuskovi i grmljavina, a kako navode meteorlozi lokalno će biti nevremena uz veću količinu kiše, leda i olujnog vjetra. 

"U utorak 25. jula nestabilno vrijeme uz nalete kiše, pljuskova i grmljavine kojih će biti u većem dijelu zemlje od poslijepodnevnih sati. Lokalno će biti nevremena uz veću količinu kiše, led i jak do olujan vjetar.

U jutarnjim i prijepodnevnim satima utorka sve više oblačnosti će pristizati sa zapada. Oko sredine dana očekuje se dolazak prvog olujnog sistema koji bi stigao preko Italije i Jadrana na sjeverozapad Bosne, a kasnije se kretao ka Posavini i Semberiji. Donosio bi nalet jače kiše, grmljavine uz jak vjetar a lokalno i led", najavili su meteorolozi na Facebook stranici BHmeteo.ba.

Izraelsko bombardovanje Gaze nadmašilo razaranje u Dresdenu: Analitičari otkrivaju šokantne podatke

Izraelsko bombardovanje Gaze nadmašilo razaranje u Dresdenu: Analitičari otkrivaju šokantne podatke

Kako navode, o bi bio uvod u ono što slijedi od kasnih poslijepodnevnih sati utorka.

"Naime, nad sjevernim i srednjim dijelom Jadrana moguće da se formira jaka konvektivna linija nestabilnosti koja bi kasnije iza 16 sati donijela prolazne padavine većem dijelu zemlje. Kiša, pljuskovi, grmljavina, jak do olujan vjetar i lokalno led, ponovo bi najviše na udaru bili sjeverozapad, sjever, sjeveroistok te dio centralne Bosne.

Jug Hercegovine bi bio miran tokom utorka, a krajem dana pljuskova lokalno može biti u sjevernim dijelovima Hercegovine. Nalet lokalno olujnog nevremena koji bi nas zahvatio iza 16 sati bi napustio našu zemlje oko 21 sat.  Nestabilno vrijeme bi se nastavilo i u noći na srijedu 26. jula uz lokalno kišu i pljuskove sa grmljavinom, moguće je formiranje 'squal line' ili linijskih nestabilnosti koji bi počinjale sa Jadrana", navode iz BHmeteo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije