Novi protest radnika Agencije Poslovnost: Danas sastanak s Nenadićem

0
Radiosarajevo.ba
Novi protest radnika Agencije Poslovnost: Danas sastanak s Nenadićem
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Protes radnika agencije Poslovnost

Ispred zgrade Općinskog suda u Sarajevu danas će se održati novi protest radnika kompanije Agencija Poslovnost.

Kako je rečeno iz ove agencije, protesti se održavaju jer Opštinski sud još uvijek nije izvršio privremenu sudsku mjeru uklanjanja zaštitara agencije Gama AA.

"Protesti će se održavati svaki dan dok se ne sprovede sudska mjera.Rješenje o privremenoj sudskoj mjeri doneseno je 8. septembra. Radi se o najhitnijoj mjeri u parničnom postupku koja se izvršava urgentno upravo jer su posljedice njenog nesprovođenja katastrofalne, stoga ostaje nejasno zašto sud više od dvadeset dana ne postupa u skladu sa vlastitim rješenjem.  ", saopćeno je iz Agencije Poslovnost.

Dodaje se da zbog neprovođenja sudske mjere osamdesetak radnika Agencije Poslovnost svakodnevno se izlaže životnoj opasnosti kako bi došli do svojih kancelarija. 

Također, danas u 10:30 premijer Vlade KS Mario Nenandić će održati sastanak sa predstavnicima Agencije Poslovnost, kako bi se radnicima omogućio nesmetan i civilizovan dolazak na radna mjesta, te omogućio pristup vlasničkoj imovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije