Novi letovi iz Tuzle: Poznata aviokompanija počinje s radom, ovo su destinacije i cijene

1
Radiosarajevo.ba
Novi letovi iz Tuzle: Poznata aviokompanija počinje s radom, ovo su destinacije i cijene
Foto: Printscreen / Lumiwings, avion

Današnjim potpisivanjem sporazuma aerodrom Tuzla i grčka aviokompanija Lumiwings zvanično započinju svoju saradnju. Svečanom činu potpisivanja sporazuma i uspostavi saradnje prisustvovala je i delegacija Vlade TK, predvođena premijerom Irfanom Halilagićem. 

Podsjećamo, nakon što je Vlada TK osigurala 2,5 million KM kao podršku ovom projektu, aerodrom Tuzla je raspisao javni poziv za sve aviokompanije koje imaju interes i žele uspostaviti ili obnoviti letove iz Tuzle prema drugim destinacijama. U skladu sa kriterijima javnog poziva ponuda aviokompanije Lumiwings proglašena je najpovoljnijom.

Ovim će aerodrom Tuzla, ali prije svega građani Tuzlanskog kantona, BiH dijaspore kao i svi oni koji su u prethodnom periodu koristili usluge tuzlanskog aerodroma, ponovo imati na raspolaganju avio-linije koji su ostale upražnjene nakon što je aviokompanija WizzAir povukla svoja dva bazna aviona. 

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

Povodom današnjeg događaja, direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla Dževad Halilčević je izjavio:

"Potpisivanjem ovog sporazuma, uspostavljamo saradnju sa aviokompanijom Lumiwings koja će na Međunarodnom aerodromu Tuzla bazirati jedan avion i uspostaviti značajan broj avio-linija na koje se korisnici naših usluga već navikli. Dakle, već od 18. decembra 2023. godine ponovo uspostavljamo linije za Švedsku, Dansku, Holandiju i Njemačku, ali i po prvi put otvaramo avio-liniju prema Turskoj, što je već dugo bila želja građana Tuzlanskog kantona i šire regije, rekao je direktor Halilčević.

Novi letovi iz Tuzle: Stiže Lumiwings, evo koje se destinacije otvaraju

Novi letovi iz Tuzle: Stiže Lumiwings, evo koje se destinacije otvaraju

Odgovorni menadžer avio kompanije Lumiwings Dimitros Kremiotis je istakao:

"Zadovoljstvo mi je prisustvovati današnjem svečanom događaju kroz uspostavu baze na aerodromu Tuzla. U saradnji sa našim novim partnerom, aerodromom Tuzla, ovom prilikom najavljujemo da će aviokompanija Lumiwings otpočeti sa operacijama od 18. decembra 2023. godine. Za početak je planirana uspostava letova ka 5 destinacija u Evropi kao i skori početak letova prema Turskoj.

Novi letovi s aerodroma Tuzla
Foto: Tuzlanski.ba: Novi letovi s aerodroma Tuzla

Naša očekivanja su da će uspostavljeni letovi biti dobro prihvaćeni od strane putnika te da će ponuđeni letovi posebno pobuditi ponovni interes dijaspore jer od toga u konačnici uveliko zavisi uspjeh ovog zajedničkog projekta. Kako bismo omogućili putnicima. da kupe avionske karte za predstojeće zimske praznike po što povoljnijim cijenama od danas nudimo avionske karte po cijenama već od 75 eura za putovanja od 18. decembra 2023. godine. Obavještavamo putnike da će se avionske karte po ovim povoljnim cijenama brzo prodati, stoga pozivamo zainteresovane putnike da što prije posjete našu web stranicu www.lumiwings.com kako bi iskoristili ovu prilliku."

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić je naglasio:

"Subvencioniranje troškova kako bi se zadržale povoljne cijene karata za građane je praksa koja je prisutna svuda u svijetu i tu praksu mi sada uvodimo i na aerodromu Tuzla. Ove godine osigurali smo 2,5 miliona KM i sa aerodromom Tuzla smo definisali proceduru kako da se ta sredstva sukcesivno povlače u skladu sa brojem prodatih karata odnosno odzivom putnika. Time mi na određeni način dijelimo poslovne rizike sa aviokompanijom”, rekao je premijer Halilagić i dodao da su Aerodrom Tuzla i njegov razvoj strateški element i projekat Tuzlanskog kantona, da su neizostavan segment svih strateških dokumenata i razvojnih planova u Tuzlanskom kantonu, te mu se kao takvom mora posvetiti adekvatna pažnja", zaključio je premijer Halilagić, piše Tuzlanski.ba.

NYO – Stockholm, Skavsta – Švedska

HAD – Halmstad, Švedska

MST – Maastricht, Holandija SCN – Saarbrucken, Njemačka

EBJ – Esbjerg, Danska

IST – Istanbul, Turska (u pripremi)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije