Nove linije: Ovo je još pet destinacija do kojih će se letjeti sa sarajevskog aerodroma

0
Radiosarajevo.ba
Nove linije: Ovo je još pet destinacija do kojih će se letjeti sa sarajevskog aerodroma
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Međunarodni aerodrom Sarajevo

Ryanair, najveća i najbrže rastuća aviokompanija u Evropi, na današnjoj konferenciji za novinare održanoj na Međunarodnom aerodromu Sarajevo objavila da od naredne godine počinje s radom u Sarajevu, isporučujući više od 20 sedmičnih letova na pet novih ruta, otvarajući više od 150 lokalnih radnih mjesta.

Sarajevo će od 24. aprila postati drugi bh. aerodrom u Ryanairovoj mreži, čime se dodatno povećava prisutnost Ryanaira u Bosni i Hercegovini. Ryanairovih pet novih linija nudit će direktne veze iz Sarajeva za Brisel, Geteborg, London, Memingen i Milano.

Uspješna realizacija ovog projekta rezultat je podrške Vlade Kantona Sarajevo s Ministarstvom privrede i Turističkom zajednicom KS, koja je raspisala javni poziv koji se fokusirao na stimulisanje pokretanja strateških ruta, s ciljem povećanja broja turista u Kantonu Sarajevo i Bosni i Hercegovini, kao i podrške Vlade FBiH i Ministarstva prometa i komunikacija FBiH.

Preminuo dr. Hamza Žujo, sudski vještak medicinske struke

Preminuo dr. Hamza Žujo, sudski vještak medicinske struke

Podsjetimo, na javnom pozivu Turističke zajednica KS, osim Ryanaira, urednu dokumentaciju dostavile su i kompanije Sunexpress Airlines i Wizz air. Uz danas najavljene, s javnim pozivom osigurano je 10 novih destinacija za letove iz Sarajeva - Izmir i Antalija (Sunexpress) te London, Abu Dhabi i Rim (Wizzair).

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk, koji je govorio na današnjoj konferenciji za novinare, naveo je kako je dolazak Ryanaira u Sarajevo ujedno i znak drugim svjetskim kompanijama iz različitih oblasti da investiraju u KS.

RyanAir stigao u Sarajevo: Od aprila pet novih avionlinija prema ovim evropskim destinacijama

RyanAir stigao u Sarajevo: Od aprila pet novih avionlinija prema ovim evropskim destinacijama

"Činjenice pokazuju da možemo pružiti i znanje i kvalitet da zajednički razvijamo i njihove poslovne interese i našu privredu", istakao je premijer Uk.

Kako je dodao, dolaskom ove kompanije razvija se privreda i turizam Kantona Sarajevo, s obzirom na to da strategije pokazuju da se na svaku uloženu marku lokalnoj zajednici vraćaju četiri KM.

"Mi na taj način želimo da ojačamo naš turizam i našu privredu", kazao je premijer Uk.

/ Anketa

Koja vam je najatraktivnija destinacija koju planira uvesti kompanija Ryanair?
Rezultati

Izrazio je zadovoljstvo što će građani po niskim cijema imati mogućnost direktnih letova za evropske gradove.

"Osim destinacija koje najavljujemo danas, imat ćemo između 10 i 15 novih destinacija koje će biti povezane s glavnim gradom Bosne i Hercegovine", naglasio je premijer Uk.

Dodao je da će Vlada nastaviti finansirati ove projekte i iduće godine, kako bi i druge zainteresirane aviokompanije planirale dodatne letove jer je cilj da se svake godine broj novih destinacija udupla.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije