Uspostavljanje novih aviolinija: London ponovo na tri sata od Sarajeva

3
Radiosarajevo.ba
Uspostavljanje novih aviolinija: London ponovo na tri sata od Sarajeva
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Međunarodni aerodrom Sarajevo

Vlada Kantona Sarajevo je u julu ove godine donijela odluku o usvajanju Programa subvencija za razvoj turizma i aviosaobraćaja na području KS za koji su iz Budžeta osigurana sredstva u iznosu od milion KM.

Kao direktna posljedica mjera koje su tada usvojene, kazao je ministar privrede KS Zlatko Mijatović, omogućeno je uspostavljanje letova između Međunarodnog aerodroma Sarajevo i Međunarodnog aerodroma London Luton, koji će se odvijati dva puta sedmično, utorkom i subotom.

Na ovaj način direktno će se uticati na povećanje broja turista, a samim time i na broj ostvarenih noćenja u Kantonu Sarajevo.

Kongres SAD: Izabran novi lider koji će voditi Klub za BiH

Kongres SAD: Izabran novi lider koji će voditi Klub za BiH

"Pored značaja za turizam, uspostavljanje novih aviolinija značajno će olakšati poslovanje privrednicima koji u svakodnevnim razgovorima konstantno provlače problem nedostatka direktnih letova za ključne destinacije. Ova linija je jedna, ali težit ćemo da u narednom periodu radimo na uspostavi svih linija koje su od strateškog značaja za naš kanton, ali i za cijelu Bosnu i Hercegovinu", istakao je Mijatović.

Najavio je i da se planira objava novog javnog poziva za subvenciju aviokompanija za narednu godinu, na koji će se moći prijaviti aviokompanije koje nisu bile u mogućnosti da apliciraju, a koje su spremne uvrstiti Sarajevo u svoju mrežu destinacija od 2024. godine.

Povezivanje Wizz airove sarajevske baze s Londonom dočekano je s velikom radošću. Ova aviokompanija je još jednom potvrdila svoju posvećenost ponudi niskih cijena karata i sigurnih letova svim putnicima do željenih odredišta, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije