Novi letovi iz Tuzle: Stiže Lumiwings, evo koje se destinacije otvaraju

3
Radiosarajevo.ba
Novi letovi iz Tuzle: Stiže Lumiwings, evo koje se destinacije otvaraju
Foto: Lumiwings / Ilustracija / Avion kompanije Lumiwings

Prema neslužbenim podacima portala Zamaaero Tuzla će potpisati ugovor sa Lumiwingsom za letove prema Danskoj, Švedskoj, Nizozemskoj, Njemačkoj i Turskoj.

Kompanija će bazirati jedan avion u Tuzli. Tuzla je za subvencije letova predvidjela 1,27 miliona eura (oko 2,5 miliona KM). Aerodrom je prvotno planirao imati 20 letova sedmično sa baziranim avionom, pa ostaje za vidjeti hoće li se to desiti.

Kako Wizz Air ima 9 letova za Tuzlu, ovo bi značilo 29 sedmičnih letova, manje nego prošle zime kada je Tuzla imala 34 leta, no ne bitno manje. Ipak Lumiwings sigurno neće imati load faktor kao Wizz Air, a i operira bitno manji aviona, pa će broj putnika pasti, no neće se svesti na 150-170 hiljada koliko bi bilo da Tuzla nije iznašla rješenje.

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

Tuzla se ozbiljno trudila pronaći rješenje. Intenzivno su pregovarali sa Trade Airom i Air Montenegrom.

Kompanija ima sjedište u Grčkoj (Atena), a leti iz Italije (Fogglia) gdje ima pet cjelogodišnjih linija na domaćim letovima unutar Italije, te jednu sezonsku inozemnu liniju, prema Mostaru. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije