Obilježen Dan Općine Novi Grad: Ostvareni brojni uspjesi unatoč pandemiji

0
Radiosarajevo.ba
Obilježen Dan Općine Novi Grad: Ostvareni brojni uspjesi unatoč pandemiji
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sa svečanosti

Općina Novi Grad Sarajevo danas obilježava Dan Općine i 43. godišnjicu postojanja. 

Tim povodom večeras je održana i svečana akademija, na kojoj su dodijeljenja i priznanja - 10 zahvalnica, dvije srebrene i tri zlatne plakete "Safet Hadžić" zaslužnim pojedincima i kolektivima koji su doprinijeli radu lokalne zajednice.

Zlatnu plaketu "Safet Hadžić" dobila je Rabija Bosnić za humanost, udruženje "OUT LOUD" za unapređenje života građana treće životne dobi u ovoj općini te Midhat i Mustafa Imamović koji su zlatnu plaketu dobili posthumno za izuzetan doprinos razvoju lokalne zajednice. Srebrene plakete dobili su Rukometni klub Briješće i svećenik Đuro Živković za poseban humanitarni doprinos građanima Novog Grada.

U obraćanju prisutnima načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić kazao je da su i u ovoj godini, unatoč pandemiji, ostvarili brojne uspjehe. 

Prethodno, svečano je otvorena sportska dvorana uz Osnovnu školu “Umihana Čuvidina” u Boljakovom Potoku sa pratećim sadržajima.

Stavljanje u funkciju ovog imponzantnog objekta, koji u svom sastavu, osim sportske dvorane olimpijskih dimenzija, ima i nove školske prostorije, dječiji vrtić, ambulantu, fitness centar i druge prateće sadržaje, svojevrsni je poklon građanima ovog dijela Novog Grada.

Objekat su svečanim presijecanjem vrpce otvorili direktorica OŠ “Umihana Čuvidina” Amela Kazazić, općinski načelnik Semir Efendić, ministar kulture, nauke i obrazovanja Anis Krivić i premijer Vlade KS Mario Nenandić, nakon čega je upriličen zabavno - sportski program.

Načelnik Efendić čestitao je građanima Dan Općine i prisutnima poželio dobrodošlicu na svečanost povodom otvaranja sportske dvorane.

“Sportska dvorana sa pratećim sadržajima koju danas stavljamo u funkciju jedan je od objekata koji će promijeniti način života stanovnika Novog Grada, naročito ovog područja koje gravitira sportskoj dvorani, ali i ostalim naseljima. Potpisali smo ugovor sa JU Djeca Sarajeva o preuzimanju na korištenje vrtića. Oni očekuju da će u februaru raspisati javni poziv za prijem djece koja će ići u ovaj vrtić. Objekat u kojem se nalaze učionice već može biti u funkciji Osnovne škole, kao i sportska dvorana. Objekat će služiti budućim generacijama i sredstva koja su uložena u ovaj objekat nisu potrošena, njih će trošiti generacije koje su pred nama. Posebno moram naglasiti da ovdje imamo oko 70 parking mjesta, od čega je u garaži oko 40 i 30 vanjskih parking mjesta. Vrtić i ambulanta imaju zasebne prostore za parkiranje i ne znam da li je mogao biti bolji i ljepši način da proslavimo Dan Općine i 43 godine od njenog formiranja. Sportska dvorana je napravljena po svim standardima kada su u pitanju dvoranski sportovi, rukometa i košarke, malog nogometa... Zadovoljava uslove igranja i reprezentacije”, kazao je načelnik Semir Efendić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije