Nove Dodikove prijetnje: Do kraja mjeseca donosimo zakon o VSTV RS

13
S.G.
Nove Dodikove prijetnje: Do kraja mjeseca donosimo zakon o VSTV RS
Foto: EPA-EFE / Milorad Dodik

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik, danas je posjetio Rafineriju nafte u Bosanskom Brodu gdje je prisustvovao puštanju u rad nove gasne kompresorske stanice.

"VSTV BiH je vanustavno tijelo, jer u Ustavu ne postoji nadležnost BiH za pravosuđe. RS je za poštovanje ustavnog poretka. VSTV su okupirali muslimani koji žele putem Suda i Tužilaštva BiH modelirati politički sistem što je nedopustivo", kategoričan je Dodik (Pojedini političari iz Srbije i BiH, prvenstveno Vučič i Dodik, već duže vrijeme Bošnjake nazivaju muslimanima što ima izuzetno opasnu pozadinu, op. ur.).

"Mogu da rade šta hoće, a mi ćemo ići svojim putem saradnje sa prijateljima. Prijetnje koje dolaze meni lično, o nekim vrstama sankcija, mislim da nisu razumne i ono što možemo da čujemo od nekih njemačke politike apsolutno je nešto što nema nikakve veze sa realnošću. Ali, naprosto oni mogu da rade šta hoće, mi ćemo ići svojim putem."

Isak odgovorio Cvijanović: "Ženo s američke crne liste, poznata si kao političarka sklona lažima"

Isak odgovorio Cvijanović: "Ženo s američke crne liste, poznata si kao političarka sklona lažima"

"Naš put je saradnja sa našim prijateljima. Želim da radimo, ima ih dovoljno. Danas svijet nije jednostran. Više nisu samo zapadni finansijski centri prisutni nego ima i nekih drugih koje možemo da angažujemo. Zato ste čuli ovog Schimidta koji nije visoki predstavnik, zamislite kaže, oni mogu da spriječe transfere preko računa, pa to je nevjerovatno to je fašizam. To nigdje nema na svijetu da se na taj način pokušava prijetiti", dodao je Dodik.

Kapacitet nove gasne komore je 40 miliona metara kubnih komprimovanog prirodnog gasa, a ukupan iznos projekta gasifikacije je 16,2 miliona eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije