Nikšić: Lideri se otcijepili od naroda, vrijeme da stanu na čelo rata protiv COVID-a

9
Radiosarajevo.ba
Nikšić: Lideri se otcijepili od naroda, vrijeme da stanu na čelo rata protiv COVID-a
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Vojin Mijatović i Nermin Nikšić

Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) Nermin Nikšić osvrnuo se na izjavu Mustafe Cerića, u kojoj pokušava oblatiti potpredsjednika SDP BiH Vojina Mijatovića i njegove izjave vezane za Bakira Izetbegovića i genocid u Srebrenici.

"Nekada sam, povodom njegovog napada na tadašnjeg ministra obrazovanja u Vladi Kantona Sarajevo Emira Suljagića i prizivanja Sarajevskog proljeća po uzoru na Arapsko, poručio tadašnjem reisu Ceriću da ukoliko on to priželjkuje Bosni i Hercegovini, njemu želim da ga doživi u svojoj kući.

Ne treba Vojinu Mijatoviću, potpredsjedniku SDP BiH, advokat, ali je današnja reakcija nekadašnjeg reisa 'pucanj' u multietničku Bosnu i Hercegovinu.

Njegova reakcija nije 'pucanj' niti stavljanje mete samo na Vojina Mijatovića, već na sve Vojine, sve one koji ne pristaju da ih dijele po tome kako se zovu, da li se i kojem Bogu mole ili uopšte ne mole", poručio je Nikšić.

Kako je podsjetio, "nedavno je slično napadnut od SDA jurišnika Igor Stojanović, danas Vojin, ko je sljedeći i da li će se završiti samo na verbalnim uvredama ili će neki jurišnik poželjeti da ode korak dalje u ovim ksenofobnim prijetnjama?".

"Naravno da ćemo mi u SDP-u po svaku cijenu braniti pravo svakog Vojina, Vesne, Igora, Ivana, ali i Jasne, Jasmina ili Benjamine da ima pravo na svoje mišljenje i da zbog toga neće biti izloženi uvredama i prijetnjama ili sutra fizičkim napadima.

Zato povodom posljednjeg sluđivanja javnosti novim virtualnim ratovima između koalicijskih partnera i skretanje pažnje sa stvarnih životnih problema građana želim javno pozvati lidere vladajućih stranaka koji su se otcijepili od naroda da stanu na čelo rata protiv pandemije i da povedu građane Bosne i Hercegovine u masovno cijepljenje.

Cijepljenje je nužno da bi se narod spasio, a otcjepljenje fiktivna priča od koje nema koristi, kao ni od besmislenog pričanja o predvođenju naroda u rat. Rat je prošao i ko se borio, borio se", poručio je Nikšić.

To što su neki, nastavio je, "propustili priliku pa bi sada da to kompenzuju virtualnim junaštvom je njihov problem, a ne problem građana":

"U Bosni i Hercegovini treba objaviti rat korupciji i kriminalu, siromaštvu, nezaposlenosti. U takvom ratu gube SNSD, SDA i HDZ, a pobjeđuje država Bosna i Hercegovina i svi njeni građani", smatra Nikšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije