Nikšić: Sastanak SNSD-a i HDZ-a je nastavak politike razgradnje BiH

Radiosarajevo.ba
Nikšić: Sastanak SNSD-a i HDZ-a je nastavak politike razgradnje BiH
Foto: Arhiv / Nermin Nikšić
Sasatanak čelnika SNSD-a i HDZ-a, na kojem je razgovarano o Prijedlogu zakona o Ustavnom sudu BiH, izazvao je mnogo reakcija javnosti, te nakon što je reagirala SDA i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić obratio se javnosti.

Nikšić je stava da je ovaj sastanak nastavak politike razgradnje BiH i njenih institucija, te da je najavljeni Prijedlog zakona pokušaj da se od Ustavnog suda napravi novi Dom naroda, jer se predviđa uvođenje etničkog glasanja.

„Na takvim principima ne funkcioniše niti jedan sud na svijetu. To je nastavak politike razgradnje BiH i pokušaj da se BiH uredi kao konfederacija tri naroda, koja bi se, kao takva, u vrlo kratkom roku raspala na tri etničke državice. Umjesto što se bave pokušajima ostvarenja ratnih ciljeva političkim sredstvima, HDZ i SNSD trebali bi penzionerima objasniti zašto se njihova penzije ne povećavaju? Radnicima trebaju reći do kada će im uvoditi nove poreze i namete? Svim građanima dužni su odgovoriti kada će krenuti izgradnja autoputeva i drugih infrastrukturnih projekata, koji su u potpunoj blokadi otkako je na vlasti stabilna koalicija“, ističe Nikšić u saopćenju.

Dodatno je lider SDP-a pozvao i SDA da se konkretno izjasni o politici svojih koalicionih partnera koji, kako je naveo, jasno žele podjelu BiH.

„Jasno je da svaki dogovor Dragana, Milorada i Bakira već odavno nije u interesu BiH i njegovih građana i naroda. Njihove stranke gledaju samo kako ostvariti interese kvazi elita okupljenih oko lidera ova stranaka“, zaključuje Nikšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije