Nikšić čestitao SPD-u: Stojimo na raspolaganju u saradnji Njemačke i BiH

4
Radiosarajevo.ba
Nikšić čestitao SPD-u: Stojimo na raspolaganju u saradnji Njemačke i BiH
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Nermin Nikšić

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, čestitao je njemačkom SPD-u na pobjedi na parlamentarnim izborima u Njemačkoj.

"Ovogodišnja izborna utrka u Njemačkoj je sa posebnom pažnjom praćena širom svijeta, jer je vaša država došla do kraja jedne političke epohe, obilježene vodstvom jedne od najmoćnijih žena svijeta. Stoga vaš trud, rad, istrajnost i zalaganje, te pobjeda partije na parlamentarnim izborima ima još jaču poruku", izjavio je Nikšić.

Poručio je kako je pobjeda SPD-a najbolji dokaz da se upornost isplati i da su socijaldemokratske vrijednosti ono što je najbolje za građane Njemačke.

U povodu 9. maja svečani koncert Amire Medunjanin u Vijećnici: Evo kako doći do karata

U povodu 9. maja svečani koncert Amire Medunjanin u Vijećnici: Evo kako doći do karata

Naveo je i kako se nada da će njihova pobjeda pozitivno uticati i na ostale države Evrope i na taj način dokazati kako socijaldemokratski pokret u Evropi ponovo jača.

"Pobjeda SPD-a je i najbolji podstrek nama u Socijaldemokratskoj partiji BiH, da se još jače upustimo u borbu za bolja prava radnika i građana, koji su decenijama dezavuisani ispraznim nacionalnim pričama.

SDP BiH i SPD Njemačke godinama imaju jako blisku saradnju, te vam ovim putem stavljamo na raspolaganje sve kapacitete SDP-a i u budućoj međudržavnoj saradnji Bosne i Hercegovine i prijateljske Njemačke, koja će, nadamo se, biti okrunjena što bržem ulasku BiH u Evropsku uniju", zaključio je Nikšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije