! / Nikšić čestitao SPD-u: Stojimo na raspolaganju u saradnji Njemačke i BiH

27. 09. 2021. u 18:58:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, čestitao je njemačkom SPD-u na pobjedi na parlamentarnim izborima u Njemačkoj.

"Ovogodišnja izborna utrka u Njemačkoj je sa posebnom pažnjom praćena širom svijeta, jer je vaša država došla do kraja jedne političke epohe, obilježene vodstvom jedne od najmoćnijih žena svijeta. Stoga vaš trud, rad, istrajnost i zalaganje, te pobjeda partije na parlamentarnim izborima ima još jaču poruku", izjavio je Nikšić.

Poručio je kako je pobjeda SPD-a najbolji dokaz da se upornost isplati i da su socijaldemokratske vrijednosti ono što je najbolje za građane Njemačke.

Naveo je i kako se nada da će njihova pobjeda pozitivno uticati i na ostale države Evrope i na taj način dokazati kako socijaldemokratski pokret u Evropi ponovo jača.

"Pobjeda SPD-a je i najbolji podstrek nama u Socijaldemokratskoj partiji BiH, da se još jače upustimo u borbu za bolja prava radnika i građana, koji su decenijama dezavuisani ispraznim nacionalnim pričama.

SDP BiH i SPD Njemačke godinama imaju jako blisku saradnju, te vam ovim putem stavljamo na raspolaganje sve kapacitete SDP-a i u budućoj međudržavnoj saradnji Bosne i Hercegovine i prijateljske Njemačke, koja će, nadamo se, biti okrunjena što bržem ulasku BiH u Evropsku uniju", zaključio je Nikšić.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (4)