Nikšić čestitao SPD-u: Stojimo na raspolaganju u saradnji Njemačke i BiH

4
Radiosarajevo.ba
Nikšić čestitao SPD-u: Stojimo na raspolaganju u saradnji Njemačke i BiH
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Nermin Nikšić

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, čestitao je njemačkom SPD-u na pobjedi na parlamentarnim izborima u Njemačkoj.

"Ovogodišnja izborna utrka u Njemačkoj je sa posebnom pažnjom praćena širom svijeta, jer je vaša država došla do kraja jedne političke epohe, obilježene vodstvom jedne od najmoćnijih žena svijeta. Stoga vaš trud, rad, istrajnost i zalaganje, te pobjeda partije na parlamentarnim izborima ima još jaču poruku", izjavio je Nikšić.

Poručio je kako je pobjeda SPD-a najbolji dokaz da se upornost isplati i da su socijaldemokratske vrijednosti ono što je najbolje za građane Njemačke.

Parlamentarna skupština Vijeća Europe podržala prijem Kosova, evo kako je glasala BiH

Parlamentarna skupština Vijeća Europe podržala prijem Kosova, evo kako je glasala BiH

Naveo je i kako se nada da će njihova pobjeda pozitivno uticati i na ostale države Evrope i na taj način dokazati kako socijaldemokratski pokret u Evropi ponovo jača.

"Pobjeda SPD-a je i najbolji podstrek nama u Socijaldemokratskoj partiji BiH, da se još jače upustimo u borbu za bolja prava radnika i građana, koji su decenijama dezavuisani ispraznim nacionalnim pričama.

SDP BiH i SPD Njemačke godinama imaju jako blisku saradnju, te vam ovim putem stavljamo na raspolaganje sve kapacitete SDP-a i u budućoj međudržavnoj saradnji Bosne i Hercegovine i prijateljske Njemačke, koja će, nadamo se, biti okrunjena što bržem ulasku BiH u Evropsku uniju", zaključio je Nikšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije