Nikčević: Ministar koji negira genocid je Amfilohijev đak, Vlada je klerofašistička

4
Radiosarajevo.ba
Nikčević: Ministar koji negira genocid je Amfilohijev đak, Vlada je klerofašistička
Foto: Pobjeda / Tamara Nikičević

Ne smiruju se žestoke reakcije iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i regiona nakon skandaloznog negiranja genocida u crnogorskom parlamentu.

Piše: Faruk Vele

Podsjetimo, dok se cijeli svijet sa dužnim poštovanjem sjeća najvećih zločina poslije Drugog svjetskog rata na tlu Evrope, poslije nedvosmislenih presuda Tribunala u Haagu, uključujući i one vojnom i političkom vrhu RS-a, crnogorski ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić izjavio je da će "genocid u Srebrenici priznati onda kada se to nedvosmisleno utvrdi"!?

Ugledna crnogorska novinarka Tamara Nikčević kaže u razgovoru za Radiosarajevo.ba kako ju nije iznanadila izjava ministra Leposavića, jer ju "ne iznenađuje ništa što je činila i što čini klerofašistička vlada premijera Zdravka Krivokapića".

"Riječ je o Vladi koja negira postojanje Crnogoraca, koja radi sve kako bi uništila i poništila državu Crnu Goru; o Vladi zahvaljujući kojoj je crnogorsko društvo doživjelo stravičan civilizacijski sunovrat. Međutim, znate li šta me čudi? To što je, na primjer, ambasadorka SAD-a u Podgorici začuđena izjavom ministra pravde Crne Gore da ne priznaje odluke Međunarodnog suda za ratne zločine, čiji je osnivač Vijeće sigurnosti UN. Pa, taj ministar je najbolji đak ambasadorkinog "dragog mitropolita" Amfilohija; onoga koji je, recimo, svojevremeno održao skandalozni govor na sahrani majke ratnog zločinca Radovana Karadžića, a Bošnjake nazivao "lažnim ljudima lažne vjere"", kazala je Nikičević za Radiosarajevo.ba.

Nikičević dalje ističe i da se "čudi i čuđenju dijela javnosti regiona" zbog posljednjih dešavanja u Crnoj Gori.

"Pred činjenicom da je strančica vlasnika proruskog koncerna Vijesti, čiji je nominalni šef Dritan Abazović, cijelih 24 sata pisala saopštenje u kojem je osudila izjavu ministra Leposavića. Samo da vas podsjetim: visoka funkcionerka stranke na čijem je čelu ta tragikomična figura - mislim na potpredsjednika Abazovića - takođe je negirala srebrenički genocid, i to u direktnom programu na TVCG. Hoće li potpredsjednik Vlade CG Dritan Abazović tražiti od ministra Leposavića da se javno izvini zbog gadosti koju je izgovorio? Hoće li izaći iz te i takve Vlade? Neće! Još nije izvršio zadatak koji je dobio. I?! Šta tu onda nije jasno?! ", zaključila je Nikičević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije