Stranke Narod i pravda i Nezavisni blok zajedno će nastupiti na Općim izborima

Radiosarajevo.ba
Stranke Narod i pravda i Nezavisni blok zajedno će nastupiti na Općim izborima
Predstavnici stranaka Narod i pravda i Nezavisni blok održali su danas sastanak na kojem se razgovaralo o modalitetima međustranačke saradnje, a delegacije su predvodili predsjednici Elmedin Konaković i Senad Šepić.

Ovaj sastanak je nastavak ranijih međustranačkih dogovora o predizbornoj i postizbornoj saradnji i podršci, a na kojima su prisustvovali i predstavnici drugih političkih subjekata.

Dogovoreno je da se prijedlog zajedničke izjave o predizbornom djelovanju, nastupu i podršci na Općim izborima 2018. i postizbornoj saradnji uputi na stranačke organe, kao i da se ponudi i drugim političkim strankama na usvajanje.

"Osnovni principi ove izjave su težnja ka modernoj državi zasnovanoj na bosanskohercegovačkoj tradiciji i europskim vrijednostima, a prioriteti djelovanja će biti: nova ekonomska politika i zapošljavanje; obrazovanje kao stub razvoja društva; pravna država i borba protiv korupcije; kao i nova populacijska politika koja će omogućiti oslobađanje naših potencijala i budućim generacijama osigurati prosperitetno mjesto za život", navodi se u saopćenju stranaka.

Narod i pravda je nova politička opcija na bosanskohercegovačkom političkom nebu, a promovirana i osnovana je u Sarajevu 12. marta. Konaković je svojevremeno izjavio kako u imenu nema ni stranka ni pokret ni front, jer ne želi da poodsjeća na takav koncept. 

"Izabrani će zvaničnici odgovarati prvo narodu, građanima, pa tek onda stranci", rekao je nedavno bivši premijer KS-a Elmedin Konaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije