Konaković odgovorio Komšiću: Zašto izmišljaju da smo Gulenovci

Radiosarajevo.ba
Konaković odgovorio Komšiću: Zašto izmišljaju da smo Gulenovci
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Osnivački skup stranke "Narod i pravda"

Jedan od osnivača političkog subjekta "Narod i Pravda" i premijer Kantona Sarajevo u tehničkom mandatu Elmedin Konaković u izjavi za Radiosarajevo.ba reagirao je na tvrdnje predsjednika Demokratske fronte (DF) Željka Komšića, koji je nove političke projekte osnovane u glavnom gradu na iznenađujući način doveo u vezu s pokretom Fetullaha Gulena!

Piše: Faruk Vele

Komšić je, podsjetimo, za Federalnu televiziju (FTV) kazao kako „misli da je to priča koja ima dublje korijene“.

„Bojim se da ono što se dešava u Kantonu Sarajevo, kada je riječ o SDA i onima koji otpadaju od SDA, zapravo na neki način prenošenje svojevrsne situacije iz turskog političkog života u smislu odnosa između Erdogana i Gulena. Mislim da je to u pitanju. To je onda vrlo dubok proces koji neće samo imati utjecaj na SDA, nego može imati utjecaja na Bošnjake, ali i na Bosnu i Hercegovinu. To je mnogo komplikovana priča, to nije čak izvorno ni samo turska priča“, kazao je Komšić, prenijeli su mediji.

Predsjednik DF-a je, također, ocijenio i da su “mnogi moćni krugovi uključeni u tu priču”.

Konaković je za Radiosarajevo.ba kazao da svaki dan neka politička stranka ili pojedinac označi politički projekt "Narod i Pravda" i kaže nešto o njima.

Bili smo masoni, Šetini spavači, pisali su da smo napravili stranku u dogovoru sa SDA kako bi pokupili glasove na koje oni ne mogu računati te nakon izbora koalirali i još je bilo nekih izmišljenih priča o nama. Ova zadnja Komšićeva teorija je, ipak, ponijela titulu najmaštovitije. Kad god mi glasno ponovimo da ćemo odmah donijeti Zakon o porijeklu imovine nosilaca javnih funkcija, neko reaguje spinom na drugu temu. Kad kažemo da će se birati po kvaliteti, znanju, bez štele, opet nervozno iskoči neki lider sa komentarom“, kazao je Konaković za naš portal.

Kad kažemo, dodao je Konaković, da javnost treba da zna gdje rade članovi naših porodica – „skreće se s teme i izmišljaju se Gulenovci“.

„Naše su poruke i ciljevi jasni. Sve veći broj ljudi koji nam se priključuje, pogotovo mladih, obrazovanih, izaziva nervozu kod lidera koji su šanse da poprave stanje u društvu iskoristli za ličnu korist. Možete nas zvati i vanzemaljcima, mi ćemo, ipak, doći po sve ono što ste od naroda oteli“. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije